radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 1 vlom ter po 1 kaznivo dejanje nasilje v družini in nasilništvo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Nad Sv. Antonom je voznik z osebnim avtomobilom trčil v psa, ki mu je nenadoma pritekel pred vozilo. Poškodovanega psa je prevzela uslužbenka bližnjega zavetišča, kjer so psa tudi oskrbeli in obvestili lastnika. Policisti so ugotovili, da je lastnik psa doma iz okolice Kopra in bodo zoper njega uvedli hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali.

Ob 07.50 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Pradah, kjer je 20 letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del pred njim vozečega osebnega avtomobila, ki ga je vozila 36 letna voznica. Slednja je v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

V enem od stanovanj v Kopru je prišlo do prepira med družinskimi člani in sicer je sin kričal in zmerjal oba starša. Ker slednji tudi ob prihodu policistov s kršitvijo ni prenehal in njihovih ukazov ni upošteval in se je še v pričo policistov zaganjal proti staršem in na njih vpil in jim grozil, so policisti zoper navedenega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Policistu so mi izdali plačilni nalog po 6/4, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

Na PP Koper se je zglasila ženska, ki je policistom naznanila, da njen izvenzakonski partner nad njo že dalj časa izvaja fizično nasilje, jo ponižuje, ji omejuje svobodo ter z njo grdo ravna in spravlja v podrejeni položaj. Policisti so mu izrekli ukrep prepoved približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nasilje v družini.

Ob 14.54 smo bili obveščeni o prometni nesreči v bližini doma za ostarele v Luciji. V trenutku, ko je 30 letna voznica osebnega avtomobila zavijala na parkirišče nasproti TPC-ja, ji je iz njene desne smeri (iz smeri trgovine Mercator) pripeljalo motorno kolo kros izvedbe, ki je trčilo v zadnji bočni del njenega osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa, iz katerega je ob trčenju izpadel zadnji blatnik, je s kraja odpeljal v smeri Seče, ne da bi drugi udeleženki nudil svoje podatke. Morebitne priče, ki bi karkoli vedele o prometni nesreči, prosimo, da pokličejo na telefonsko številko 113 in nam pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče.

V centru Kopra je prišlo do spora med dvema mladoletnicama. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanja Nasilništvo.

Policisti so ob 17.55 na mejnem prehodu Starod kontrolirali 33 letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran