radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 122 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami.

S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 3 tatvine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 05.09 smo bili obveščeni o sprožitvi alarma na bencinskem servisu v okolici Postojne. Z ogledom so policisti ugotovili, da so neznanci sicer vlomili v poslovni prostor, vendar so zaradi sprožitve alarma odstopili od vloma in kraj zapustili. Policisti nadaljujejo s preiskavo. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je neznanec vlomil v enega od gostinskih lokalov v Luciji in iz notranjosti odtujil nekaj predmetov in gotovino. Lastnico je skupno oškodoval za 900 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 7.21 smo bili obveščeno o vlomu v enega od poslovnih prostorov v Luciji. Storilec je pregledal notranjost vendar ni odtujil ničesar. Sledi kazenska ovadba.

Ob 13.23 smo bili obveščeni o prometni nesreči kolesarja. Policisti z ogledom ugotovili, da 64-letni nemški državljan vozil kolo po kolesarski stezi med Sečovljami in nekdanjim mejnim prehodom Sočevlje, kjer je ob zaviranju s sprednjo zavoro zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval, zaradi neprilagojene hitrosti pa so mu policisti izrekli globo.

Ob 17.18 so policisti na avtocestnem izvozu za Kastelec ustavili osebni avtomobil Audi A6, romunskih reg. oznak, ki ga je vozil 34-letni državljan Romunije. Med postopkom so policisti ugotovili, da slednji v vozilu prevaža 5 državljanov Turčije in 1 državljana Sirije, kateri pa niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v Sloveniji in v drugih državah schengenskega območja in so predhodno v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Tujci so podali namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom, med tem ko postopki zoper voznika še potekajo.

Ob 18.45 so policisti na mejnem prehodu Starod pri vstopu v Slovenijo kontrolirali Seat Cordoba, hrvaških reg. oznak, ki ga je vozila 28-letna državljanka Hrvaške. Med postopkom so policisti ugotovili, da slednja v vozilu prevaža 5 državljanov Turčije, kateri pa niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v Sloveniji in v drugih državah schengenskega območja, zaradi česar so bili po končanem postopku zavrnjeni nazaj na Hrvaško, med tem ko postopki zoper voznico še potekajo.

Iz urgence v ZD Postojna smo bili ob 18.51 obveščeni, da se je pri njih zglasila ženska, ki jo je ugriznil pes. Policisti so zbiranjem obvestil ugotovili, da sta se 23-letni in 27-letni ženski v okolici Postojne sprehajali po vasi. Med tem je do njiju iz dvorišča ene od stanovanjskih hiš pritekel pes podoben pasmi nemški ovčar in eno od njiju ugriznil v nogo. Psa je takoj umirila lastnica, ki se je nahajala v bližini. Zoper lastnico psa sledi hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran