radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Dornberku udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 15. februarja ob 15.49, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Dornberku. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovljeno, da je 33-letna voznica avtomobila (povzročiteljica) peljala po regionalni cesti iz smeri naselja Zalošče proti regionalni cesti. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto s ceste, ki je s predpisano prometno signalizacijo označena kot neprednostna. 33-letna voznica ni pustila mimo mlajše voznice oz. kandidatke za voznico drugega osebnega avtomobila (v njenem vozilu je bila tudi sopotnica oz. vpisani spremljevalec), ki je v tistem trenutku pravilno vozila po regionalni cesti skozi naselje Dornberk, iz smeri Branika. 33-letna voznica je posledično s prednjim levim delom osebnega avtomobila trčila v prednji desni del drugega osebnega avtomobila. V prometni nesreči je nastala materialna škoda na obeh vozilih, nihče od udeležencev prometne nesreče ni bil telesno poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev prvega odstavka 56. člena ZPrCP) je bil povzročiteljici prometne nesreče izdan plačilni nalog.

Delovna nezgoda na Ajdovskem
Včeraj, 15. februarja dopoldne, je bila Policija obveščena, da se je med delom v podjetju v Ajdovščini poškodoval 51–letni delavec (poškodba leve roke). Po prvih ugotovitvah je delavcu zdrsnilo in je posledično padel med verižnike na tekočem traku. Kasneje so poškodovanega delavca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O dogodku je Policija poleg preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke v Novi Gorici obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Glede na sedanje ugotovitve so ajdovski policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med vožnjo povozil kamen na vozišču in poškodoval vozilo
Danes, 16. februarja v zgodnjih jutranjih urah, so policiste obvestili o dogodku s področja prometne varnosti na cestni relaciji Preserje – Brje, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil večji kamen na vozišču in poškodoval platišči vozila. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi
Danes, 16. februarja nekaj minut po 6. uri zjutraj, smo bili obveščeni, da je je voznik osebnega avtomobila med vožnjo na glavni cesti Tolmin – Kobarid povozil divjad (srno). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran