radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah prejeli 245 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti so v Vezovju, občina Šentjur, danes zjutraj ob 2.45 uri obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 21. letni voznik osebnega vozila. Voznik je vozil iz smeri Planine pri Sevnici v smeri Šentjurja, kjer je kraju Vezovje v nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v nabrežino. Vozilo se je pričelo prevračati, voznik je med tem padel iz vozil, saj ni uporabljal varnostnega pasu. Odpeljan je bil v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da se je huje telesno poškodoval. Zoper voznika bodo policisti uvedli hitri postopek.

Policisti so v Čača vasi, na območju PP Rogaška Slatina, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodoval 49 letni kolesar. Do prometne nesreče je pršilo v četrtek 15.2.2024 nekaj po 16. uri, kjer je kolesar trčil v psa in padel po vozišču. Policisti ugotavljajo lastnika psa in bodo v primeru ugotovitve lastnika zoper njega ukrepali.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali trinajstkrat.

Kriminaliteta
V Celju, so policisti včeraj okoli 19. ure obravnavali kaznivo dejanje Ropa. 41 letni osumljenec je na Ulici mesta Grevenbroich pristopil do 29. letne oškodovanke, kjer ji je s silo odtujil torbico in mobilni telefon. Oškodovanki so na pomoč pristopili občani, storilec pa je s kraja pobegnil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in intenzivno preiskujejo navedeno kaznivo dejanje z namenom prijetja osumljenca.

Na območju Topolšice, občina Velenje, je neznani storilec vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo iz katere je ni odtujil ničesar.

Lep in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran