radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 270 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 108:

  • 17 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu), štirje o tatvini in eden o nasilju v družini;
  • 34 s področja prometne varnosti, od tega eden o smrtni prometni nesreči, o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 14 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • 23 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvi na javnem kraju in pet o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali dve osebi;
  • 16 o dogodkih, od tega štirje o požaru, trije o nesreči na smučišču in dva o gorski nesreči.

policija splosniTatvina avtomobila:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 20.30 obveščeni o tatvini avtomobila na območju Kranja, znamke Golf 2.0 TDI, kovinsko sive barve, letnik 2017, registrskih oznak KP JM-522. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Dva vloma:
Jeseniški policisti so bili v petek nekaj pred 8. uro obveščeni o vlomu v dve vrtni lopi. V enem primeru si je neznani storilec prilastil baterijsko in električno orodje. V drugem pa je ostalo samo pri poskusu, saj si ni prilastil ničesar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 22.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Prilastil si je nakit in denar. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Dve tatvini:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 9. ure obveščeni o tatvini nafte iz delovnega stroja na enem izmed gradbišč. Neznani storilec si je prilastil okoli 200 litrov nafte in s tem podjetje oškodoval za okoli 300 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 7. ure obveščeni o tatvini registrskih tablic z dveh parkiranih avtomobilov. Policisti o obeh dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Tržiški policisti so v soboto nekaj čez 18. uro obravnavali moškega, ki je bil nasilen do svoje družine. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril in s kršitvijo nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Smrtna prometna nesreča:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 21.50 obveščeni o hudi prometni nesreči na območju Ambroža pod Krvavcem. Po do sedaj zbranih obvestilih je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in z avtomobilom trčil v drevo. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju umrl. Pomoč na kraju je nudilo zdravstveno osebje in gasilci. Policisti so kraj nesreče zavarovali, opravili ogled in zbirajo obvestila o vseh okoliščinah prometne nesreče. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj pred 15. uro obveščeni o padcu 47-letnega voznika e-skiroja. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je peljal po enem izmed parkirišč nakupovalnih centrov in z e-skirojem trčil v robnik ter padel. Bil je lahko telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Vozil je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Kranj-Lahovče, v kateri je 67-letni voznik z avtomobilom zapeljal s ceste na travnik, kjer je obstal. Vozil je pod vplivom alkohola (1,10 mg/l, kar je okoli 2,3 promila). Z rezultatom preizkusa se ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so na gorenjski avtocesti proti Jesenicam v petek okoli 8.30 obravnavali 22-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so v petek popoldne ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je prevažal hlodovino. Po slovenskih cestah je dovoljena vožnja skupine vozil z največjo dovoljeno skupno maso 40 ton. Vozniku so odredili tehtanje skupine vozil in pri tem ugotovili, da naložen tovor presega največjo dovoljeno skupno maso za več kot 11 ton oziroma 28 % (skupna teža je bila več kot 51 ton). Skupina vozil je bila izločena iz prometa. Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene skupne mase. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Namreč vsaka dodatna obremenitev vozila pomeni tudi daljšo pot ustavljanja.

Za voznika policisti vodijo prekrškovni postopek. Predvidena kazen za tak prekršek znaša 600 evrov. Prav tako policisti vodijo prekrškovni postopek za pravno osebo. Predvidena kazen je 1.800 evrov.

Jeseniški policisti so v petek okoli 22. ure obravnavali 26-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so danes okoli 4.30 obravnavali 33-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril in s kršitvijo nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požari:
Kranjski policisti so bili v petek 22.30 obveščeni o požaru v stanovanjski hiši. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do požara v kuhinji zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Požar so pogasili gasilci. Materialne škode je za okoli tri tisoč evrov. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 5. ure obveščeni o požaru v večjem zapuščenem objektu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bilo v objektu šest odraslih oseb. Dve osebi sta se nadihali dima. Ena izmed njiju je bila tudi telesno poškodovana. Obema je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Požar so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper splošno varnost ljudi in premoženja. Po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gore:
Blejski policisti so bili v petek okoli 17.15 obveščeni o 30-letni pohodnici, ki se je med hojo s Taleža telesno poškodovala. Na kraju so ji pomoč nudili reševalci GRS Radovljica in dežurna helikopterska ekipa z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno evidentirali.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto nekaj pred 12. uro obveščeni o 58-letni pohodnici, ki se je hudo telesno poškodovala med hojo proti Krnici. Na kraju so ji pomoč nudili reševalci GRS Kranjska Gora. V nadaljevanju pa zdravstveno osebje, ki jo je z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno evidentirali.

Smučišče:
Blejski policisti so v petek nekaj čez 11. uro obravnavali smučarko, ki se je med smučanjem hudo telesno poškodovala. Trčila je v drugo smučarko, ki je stala ob robu smučišča. Z reševalnim vozilom je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Na kraju so ji pomoč nudili reševalci na smučišču. Policisti o dogodku vodijo postopek.

Kranjski policisti so v petek okoli 14.40 obravnavali 27-letno smučarko, blejski pa ob istem času 49-letno smučarko, ki sta med smučanjem padli in se hudo telesno poškodovali. Obema so na kraju prvo pomoč nudili reševalci na smučišču. V nadaljevanju pa sta bili s helikopterjem Slovenske vojske prepeljani v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo oba dogodka ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran