radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

nogometna zogaDanes, 18.2.2024 ob 15. uri je bila v Murski Soboti odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. SNL med nogometnima ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Policisti smo pri izvajanju nalog v zvezi nogometne tekme NŠ Mura in NK Maribor v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko. Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev - storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih 5 igralcev NŠ Mura in kondicijski trener. Zdravniško pomoč so iskali v murskosoboški bolnišnici, stopnja poškodb bo znana naknadno. Poškodovani so bili tudi stoli na tribunah stadiona in zvezi obeh dogodkov se preiskuje sum storitve večih kaznivih dejanj.

Organizator prireditve in predstavnik NZS sta se odločila, da bosta nogometno tekme prekinila, zato je prišlo s strani organizatorja do pozivanja zapustitve teh oseb iz območja stadiona. Nekateri posamezniki - člani ONS Viole so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov.

DOPOLNJENO: 20. 2. 2024 ob 14:49
V nedeljo, 18. februarja 2024 je na prvenstveni nogometni tekmi med ekipama NŠ Mura in NK Maribor v Murski Soboti, v 57. minuti tekme neznani storilec iz sektorja, ki je bil namenjen organizirani navijaški skupini Viole proti igrišču vrgel močnejši pirotehnični izdelek, ki je padel na tla ob igrišču. Vsled detonacije je bilo poškodovanih sedem oseb.

Policisti pozivamo vse, ki bi razpolagali z informacijo o osebi, ki je odvrgla pirotehnični izdelek na igrišče oz. s posnetkom same detonacije ali storilca, da o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon 080-1200.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran