radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 381 klicev, 111 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 25 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 34 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, v drugem pa so kršitelju odvzeli prostost.

Pri prometni varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 4 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili elektro material in kovinske izdelke. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.

V okolici Medvod je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil kolesi Specialized stump jumper. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zvečer so policisti v na Vrhniki, ustavili vozilo čeških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran