radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 150 klicev, med temi 58 interventnih oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 5 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči III. kategorije
  • 1 voznik je bil pridržan po 24. čl. ZPrCP,
  • 1 vozniku smo zasegli vozilo,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrometna varnost
Na območju Miklavža na Dravskem polju smo včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Po prvih ugotovitvah je voznik v ovinku zapeljal z vozišča in trčil. Pri tem se je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Voznik je zavrnil odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, prav tako je zavrnil odrejen strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Pragerskega smo včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. V trčenju med voznikom osebnega avtomobila s peško, se le slednja huje poškodovala, odpeljana je bila v bolnišnico. O nesreči še zbiramo obvestila.

V Sp. Hočah smo obravnavali voznika, državljana Ukrajine, ki so ga policisti ustavili zaradi nezanesljive vožnje. Ugotovili so, da vozi pod vplivom alkohola (1,74 mg/l alkohola), odrejeno mu je bilo pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Obravnavani tujci
Na območju Šentilja smo obravnavali dva tujca, državljana Afganistana, ki sta podala ponovno namero za mednarodno zaščito. Odpeljana sta bila v azilni dom.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran