radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 67 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 27:

  • šest s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
  • štirje s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so včeraj okoli 12.40 z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost voznika avtomobila, ki je po gorenjski avtocesti vozil v smeri Karavank s hitrostjo 182 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Okoli 15. ure so hitrost merili z istega mesta, vendar v smeri proti Ljubljani in izmerili hitrost voznika istega avtomobila, ki pa je bila sedaj še višja in to kar 186 km/h.

bmw 182 km h smer haravanke

bmw 186 km h smer ljubljana

Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek. Kazen za tovrstni prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Tako si je voznik prislužil kazen v znesku 2.400 evrov in 18 kazenskih točk.

Preventiva: Pomembno je, da vsi udeleženci v prometu upoštevajo omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja, še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, lahko povzročijo zelo hude posledice in še dodatne zastoje. Za volan sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Preiskano kaznivo dejanje tatvine
Radovljiški policisti so bili prejšnji teden obveščeni o tatvini prehrambenih izdelkov v eni izmed trgovin. Takoj po prijavi so z zbiranjem obvestil in pregledom širše okolice izsledili in prijeli 39-letnega osumljenca. Odredili so mu pridržanje za čas zbiranja obvestil. Ukradene prehrambene izdelke v vrednosti okoli 850 evrov so mu zasegli in vrnili oškodovancu. Po pridobljeni odredbi o hišni preiskavi so policisti pri 39-letnem osumljencu našli in zasegli še več ukradenih prehrambenih izdelkov iz drugih trgovin v vrednosti okoli 1.400 evrov (na fotografijah). S kazensko ovadbo je bil priveden k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

ukradeni izdelki 1

ukradeni izdelki 2

ukradeni izdelki 3

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, ki jih je izvrševal po celi Sloveniji. Za storjeno kaznivo dejanje tatvine je predvidena kazen zapora do treh let.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran