radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 16. 2. in 19. 2. posredovali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 522 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval pešec, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 33-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih oseb, kurjenja v naravnem okolju, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

Sevniški policisti preverjali psihofizično stanje voznikov
Minuli konec tedna so policisti PP Sevnica preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Ustavili in kontrolirali so 90 voznikov in 74 voznikom odredili preizkus alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo, da so štirje kršitelji vozili pod vplivom alkohola. 50-letni voznik, ki so ga ustavili v Sevnici, je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligrama alkohola (2,08 g/kg). 47-letni voznici je alkotest pokazal vrednost 0,90 miligramov alkohola (1,9 g/kg). Pod vplivom alkohola sta bila tudi 60-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola 1,3 g/kg) in 42-letni voznik z 0,37 miligrami alkohola (0,8 g/kg).

Kršitelje so izločili iz prometa, jim odvzeli vozniška dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilne naloge. Med nadzorom so ugotovili še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov in ukrepali zoper 13 kršiteljev. Z aktivnostmi, ki bodo usmerjene v zagotavljanje varnosti cestnega prometa, bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnjih dneh.

Hudo poškodovan pešec, ki je nepravilno prečkal cesto
16. 2. okoli 7. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Topliški cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 48-letni voznik avtobusa trčil v mladoletnega pešca, ki je nenadoma stopil na cesto izven prehoda za pešce. Huje poškodovanega mladoletnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod pod vplivom prepovedanih drog
16. 2. dopoldne so policisti na avtocestnem postajališču na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Velike Britanije. 31-letnemu državljanu Romunije in Moldavije so zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je bil pozitiven in je potrdil prisotnost drog. Kršitelju so zasegli tudi štiri ampule s prepovedanimi anaboliki in sedem manjših zavitkov s prepovedano drogo kokain. 31-letniku so odvzeli prostost in ga z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na električnem skiroju s tremi promili alkohola
Policisti PP Brežice so bili 17. 2. okoli 20. ure obveščeni o padcu voznika električnega skiroja pri Mihalovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik električnega skiroja vozil iz smeri Dobove proti Mihalovcu. Pri Mihalovcu je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad skirojem, trčil v drog javne razsvetljave in padel. Kršitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval po glavi, je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli moped
Med kontrolo prometa na območju Zameškega so policisti PPP Novo mesto 16. 2. nekaj pred 19. uro ustavljali voznika mopeda, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in vijugal po cesti. Pri naselju Draga so zapeljali pred njega in ga ponovno ustavljali, vendar tudi tokrat ni upošteval znakov policistov. Izgubil je oblast nad vozilom, trčil v službeno vozilo policije in se lažje poškodoval. Med postopkom so ugotovili, da gre za 18-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran moped. Moped so mu zasegli, o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozil pod vplivom alkohola
V noči na 17. 2. so policisti PP Šentjernej zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 42-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 17. 2. nekdo vlomil v poslovne prostore in odtujil mobilne telefone v vrednosti okoli 2.000 evrov in menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

V naselju Mali Ban na območju PP Šentjernej je 16. 2. zvečer nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil neregistriran moped Tomos APN 6, rjave barve.

17. 2. med 11. in 14. uro je v kraju Sajevce na območju PP Krško nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 17. 2. zvečer neznanec vlomil v dva avtomobila. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

17. 2. okoli 22. ure je z dvorišča v Mrtvicah nekdo odtujil viličarja, na katerem je bil v kovinskem zabojniku prašič. Policisti so se takoj po prejetem obvestilu odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev tatu. V okolici Kerinovega Grma so na travniku našli ukraden viličar in o najdbi seznanili oškodovanca. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin tatvine.

V noči na 18. 2. je v Dobličah neznanec skozi okno vlomi v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Šmihelu v Novem mestu je med 17. 2. in 19. 2. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
17. 2. nekaj po 17. uri so policisti v Bukošku kontrolirali voznika osebnega avtomobila Mercedes S bolgarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni državljan Gruzije v vozilu prevaža osem državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. V bližini so ustavili še osebni avtomobil Citroen C5 bolgarskih registrskih oznak. Ugotovili so, da sta 73-letni voznik iz Grčije in 23-letni sopotnik iz Gruzije državljanov Turčije nudila pomoč pri nedovoljenem prestopu meje. Državljanu Grčije in državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so jih privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

ilegalci zaseg vozila

(Foto: PU Novo mesto)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 16. 2. in 19. 2. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Rakovec, Jereslavec, Kapele, Nova vas pri Mokricah, Velika Dolina, Mihalovec, Trnje) izsledili in prijeli 84 državljanov Sirije, 65 državljanov Maroka, 45 državljanov Afganistana, 19 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Indije, devet državljanov Nepala, šest državljanov Rusije, šest državljanov Turčije, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Eritreje, po dva državljana Irana, Pakistana, Tunizije in Somalije in po enega državljana Palestine, Egipta, Kameruna, Slonokoščene obale, Senegala, Iraka, Nigerije, Gane in Sierra Leone. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Golek pri Vinici, Veliki Nerajec) so prijeli 17 državljanov Maroka, 14 državljanov Sirije in dva državljana Alžirije in na območju PP Krško (Hrastek) štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran