radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 537 klicev, 190 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 64 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na območju Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električne vodnike. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električne vodnike. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na počivališču Barje, ustavili vozilo nemških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je turški voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljane Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Turčije, ki prebiva v Nemčiji je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Požar in evakuacija ljudi
Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj v večstanovanjskem objektu na območju Trbovelj. Z do sedaj neznanega vzroka je zagorelo v kabinetu stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi. Slednji sta bili zaradi vdihavanja dima odpeljani v ZD Trbovlje. Policista, ki sta prva prišla na kraj sta pričela z evakuacijo ljudi do prihoda gasilcev. Gasilci so požar, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode pogasili. Skupno je bilo iz stavbe evakuiranih okoli 30 ljudi. Poleg omenjenima dvema starejšima osebama je bila zaradi vdihavanja dima nudena zdravniška pomoč desetim stanovalcem in dvema policistoma. Po prvih podatkih življenje nobene od oseb ni ogroženo. Vzrok za nastanek požara še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran