radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, 213 150 klicev, med temi 102 interventna oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lažje poškodovali
  • 2 voznikoma smo zasegli vozili,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.

policija splosniObravnavani tujci
Na območju Središča ob Dravi smo obravnavali državljana Irana, zaprosil je za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom.

Prometna varnost
V Mariboru smo zvečer obravnavali voznico osebnega avtomobila, ki je odklonila odrejen preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled, ugotovljeno je bilo, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato ji je bilo vozilo zaseženo. Sledi obdožilni predlog.

Patrulja Policijske postaje Ptuj je v nedeljo na Ptuju ustavila voznika mopeda. Pri kontroli dokumentov so policisti ugotovili, da voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno, na vozilu pa so bile pnevmatike tako obrabljene, da niso bile varne za udeležbo v cestnem prometu. Pri vozniku so policisti ugotovili znake, ki kažejo na sum vožnje pod vplivom drog, zato so mu odredili hitri test za prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled za odvzem krvi in urina, katerega pa je odklonil. Policisti so vozniku vozilo zasegli in za vse prekrške podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju. Za kršitve, ki jih je storil voznik, je predpisana globa v skupni višini 2.200 evrov.

zaseg mopeda ptuj

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran