radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli vikend obravnavali tri hujše cestno prometne kršitelje.

V soboto, nekaj pred poldnevom, so v naselju Paka pri Velenju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je mimo merilnika hitrosti Multaradar C peljal s hitrostjo 165 km/h. V tem času je bilo na tem območju veliko sprehajalcev, tudi družin z otroci. Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno. Vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 km/h, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi 45,7 m, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot 181,8 m.

V nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje poostren nadzora cestnega prometa izvajali na avtocesti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih avtomobilov, med katerimi izstopata dva voznika in sicer voznik osebnega avtomobila znamke BMW, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 196 km/h in voznik osebnega avtomobila znamke Toyota, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, ki je pri omejitvi hitrosti 100 km/h, vozil s hitrostjo 171 km/h.

bmw 196 kmh

toyota 171 kmh

Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1.200 €, in vsakemu izrekli še 9 kazenskih točk.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Policisti zato voznikom svetujejo naj prilagodijo hitrost vožnje predpisom ter ostalim okoliščinam.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran