radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniObveščamo vas, da je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Koper, v nedeljo, 18. 2. 2024 ob 18.08 obveščen o izlitju večje količine gnojevke na območju Studenca pri Postojni.

Policisti in kriminalisti SKP PU Koper so z ogledom kraja ugotovili, da je iz večjega betonskega zbiralnika, v okolje iztekla večja količina gnojevke. Včeraj je bil na kraju opravljen ogled, na širšem območju razlitja pa odvzeti vzorci vode in zemljine, ki bodo v nadaljevanju predmet forenzičnih preiskav.

Policija v tej zvezi vodi predkazenski postopek zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja po 332. členu KZ-1 in povzročitev splošne nevarnosti pri gradbeni dejavnosti po 315. členu KZ-1.

Policija v tej zvezi sodeluje tudi z različnimi inšpekcijskimi službami in regijskim štabom civilne zaščite, ki izvaja nujne ukrepe za preprečevanje nadaljnega onesnaženja okolja in voda.

O ugotovitvah kriminalistične preiskave bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Jure Griljc, mag. prav.
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran