radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 525 klicev, 154 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 38 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 10 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v dve novogradnji, od koder je neznani storilec odtujil toplotni črpalki, sanitarni material in drug gradbeni material. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V Horjulu je neznani storilec vlomil v kolesarnico in odtujil pet koles. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Škofljici je neznani storilec vlomil v kolesarnico in odtujil dve kolesi. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 1.800 evrov škode.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 2.500 evrov škode.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v ograjeno gradbišče od koder so odtujili več opažnih plošča. Povzročili so za okoli 1.100 evrov škode.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 3.700 evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je na Ulici Gradnikove brigade v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pešca, ki ni hodil po površini za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Jerebovi ulici v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnega vozila in voznica e-skiroja. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran