radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 16. uri so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobil Renault megane nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni državljan Romunije v vozilu prevaža sedem državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

ilegalci zaseg vozila obrezje

(Foto: PPIU PU Novo mesto)

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Obrežje) izsledili in prijeli 1devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Maroka, dva državljana Turčije, državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Paunoviči, Vinica) so prijeli tri državljane Sirije in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran