radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Obravnavani primer vdora v bančni račun na Idrijskem
Policisti PP Idrija so včeraj, 20. februarja, na Idrijskem obravnavali sum kaznivega dejanja Napad na informacijski sistem (po drugem odstavku 221. člena KZ-1). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec na neugotovljen način iz transakcijskega računa oškodovanke izvršil transakcije in si pridobil protipravno premoženjsko korist. Lastnici bančnega računa je bila s tem nezakonitim ravnanjem povzročena večja materialna škoda. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Več preventivnih nasvetov za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj tudi na spletnih straneh:

policija splosniTatvina prodajnih izdelkov
Včeraj, 20. februarja zgodaj popoldne, smo bili obveščeni, da so varnostniki v trgovskem centru na Goriškem pri tatvini prodajnih izdelkov zalotili moškega. Slednji je s prodajnih polic vzel različne prehranske prodajne izdelke manjše vrednosti in nato želel trgovino zapustiti ne da bi izdelke plačal. S strani odgovorne osebe pravne osebe ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometna nesreči III. kategorije na Goriškem huje poškodovan voznik motornega kolesa
Včeraj, 20. februarja ob 20.55, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije v semaforiziranem križišču v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena 24-letna voznica osebnega avtomobila in 21-letni voznik motornega kolesa (povzročitelj). Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila peljala iz smeri Prvomajske ulice proti Ulici Gradnikove brigade. 21-letni voznik motornega kolesa je vozil v nasprotni smeri in je zavijal levo, pri tem pa ni upošteval pravil prednosti oz. voznici izsilil prednost. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, voznik motornega kolesa je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na vipavski hitri cesti udeleženi dve vozili
Danes, 21. februarja ob 5.10 zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, ki se je v navedenem času zgodila na odseku hitre ceste H4 iz smeri Sela proti Ajdovščini (smer Ljubljana) z udeležbo dveh osebnih vozil. Ko je voznik avtomobila (znamke Hyundai) v navedenem času vozil po prehitevalnem pasu, je na desnem voznem pasu peljal drugi neznani voznik avtomobila (znamke Škoda) in spremenil prometni pas ne da bi se prepričal, da to lahko stori varno za druge udeležence v cestnem prometu. Neznani voznik neznanega vozila (povzročitelj) je pri tem zadel oz. podrsal prednji desni odbijač drugega avtomobila. Po prometni nezgodi se je neznani voznik odpeljal (v smeri Ljubljane) naprej ne da bi drugemu udeležencu prometne nesreče nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Kljub vsem izvedenim ukrepom policisti povzročitelja prometne nesreče še niso izsledili.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Včeraj, 20. februarja pozno popoldne, so policisti v Novi Gorici 36–letnemu moškemu v postopku zasegli delce zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Poškodba osebnega vozila na parkirnem prostoru v Novi Gorici
Včeraj, 20. februarja ob 20.22, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila pri nepravilnem premiku poškodoval zadnji del drugega osebnega vozila. Ko bodo novogoriški policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran