radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah prejeli 232 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Včeraj smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 8 prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so nekaj čez polnoč obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Voznik, ki je med vožnjo opazil policijsko kontrolo, je na vozilu ugasnil luči in vzvratno odpeljal po ulici, da bi se izognil kontroli. Policista sta ga opazila in sta zapeljala za njim. V postopku sta ugotovila, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta
V gozdu na območju Podplata smo včeraj obravnavali nesrečo pri delu, v kateri je umrl domačin. 72-letnik je večje podrto drevo pritrdil z vitlom in ga vlekel po hribu navzgor s pomočjo škripca, ki ga je namestil na bližnje drevo. Pri tem se je jeklena vrv v predelu škripca snela in se zataknila, vlečna sila pa je potegnila traktor v smeri vlečenja debla do drevesa, kjer je stal 72-letnik in upravljal vitel. Pri tem ga je traktor z zadnjim levim kolesom stisnil ob drevo. 72-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Okoli 18. ure smo bili obveščeni, da je v Rudniku Velenje prišlo do izriva plina na odkopu stropnega dela premoga. Zaradi zastrupitve s plinom so štirje zaposleni iskali zdravniško pomoč. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

Včeraj smo obravnavali dve drzni tatvini. Eno v Podčetrtku in eno v Drenskem Rebru.

V obeh primerih sta se do stanovanjskih hiš pripeljala neznanca in se predstavila kot delavca telekomunikacijskega podjetja. V Podčetrtku sta starejšima stanovalcema dejala, da preverjata, če je obstoječa telekomunikacijska oprema še primerna. Medtem, ko je eden z lastnico v hiši »pregledoval opremo«, je drugi preiskal ostale hišne prostore in našel in ukradel več zlatnine.

V drugem primeru pa sta neznanca starejša zakonca zvabila iz hiše pod pretvezo, da morajo pogledati, kje na travniku naj bi kopali za novo napeljavo. Medtem, ko je eden od neznancev hodil s stanovalcema po travniku, je drugi odšel v hišo ter našel in ukradel gotovino.

Na območju Policijske uprave Celje smo letos obravnavali že kar nekaj takšnih primerov. Občane zato znova pozivamo, naj v hiše ali stanovanja ne spuščajo neznanih oseb, ki jih obiščejo pod raznimi pretvezami. Če se pa že zgodi, da jim nasedejo, pa se tega prepozno zavedo, naj si skušajo zapomniti podatke o tem kako so izgledali, s kakšnim naglasom so govorili, s kakšnim vozilom so se pripeljal in podobno. O zadevi pa naj čimprej obvestijo policiste najbližje policijske postaje.

V Ložnici pri Žalcu je neznani storilec vlomil v prostore društva in ukradel kosilnico in motorno žago.

Lepo, mirno in varno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran