radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 141 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 49:

  • 10 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), eden o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 15 s področja prometne varnosti, trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in pet o prometni nesreči z materialno škodo;
  • 11 s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • pet o dogodkih, od tega eden o nesreči v naravnem okolju in eden požaru.

policija splosniVlomi:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 7. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi okno. Prilastil si je gotovino in nakit. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 7.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost nasilno vstopil skozi balkonska vrata, vendar si ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 37-letni motorist zaradi prekratke varnostne razdalje z motorjem trčil v avtomobil voznice pred njim. Bil je telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o prometni nesreči v semaforiziranem križišču. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 71-letna voznica zapeljala v križišče skozi rdečo luč in z avtomobilom trčila v avtomobil druge voznice, ki je v križišče pripeljala pravilno. Obe sta bili lahko telesno poškodovani. Na kraju jima je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. V vozilu oškodovanke so bili še trije potniki, ki niso bili telesno poškodovani. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zoper 71-letno voznico vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 31-letni voznik, v križišču izsilil prednost drugemu vozniku in s kombijem trčil v njegov avtomobil. Voznik avtomobila je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zoper voznika kombija za povzročitev prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek. Vozniku avtomobila so odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je pokazal prisotnost konoplje. Odrejeni strokovni pregled je odklonil. Zaradi vožnje pod vplivom prepovedane droge bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču

Prometna nesreča z materialno škodo in kršitev javnega reda in miru:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 19. uro obveščeni o prometni nesreči na cestni relaciji Gorenja vas-Lučine. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 24-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in z avtomobilom obstal v obcestnem jarku. Vozil je pod vplivom alkohola (0,50 mg/l). Na kraju je kršil tudi javni red in mir, saj je udaril moškega, ki je bil z njim v avtomobilu in se nedostojno vedel tudi do policistov. S kršitvijo ni prenehal, zato so policisti uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek za več kršitev.

Preventiva: Policisti svetujemo, da sedite za volan le trezni. V prometu bodite strpni, zagotavljajte primerno varnostno razdaljo, prilagodite hitrost stanju ceste, prometa in vremenskim razmeram. S takim zavedanjem boste pripomogli k večji varnosti v prometu ter zmanjšali možnost povzročitve prometne nesreče. Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj okoli 17.30 obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do svojih sorodnikov. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril in s kršitvijo nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Poškodba motorista v naravnem okolju:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o poškodbi 46-letnega motorista, ki je med vožnjo z motokros motorjem v naravnem okolju s telesom zadel ob vejo in se telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci GRS Radovljica. S helikopterjem slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek zaradi vožnje v naravnem okolju.

Požar:
Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o požaru v proizvodnem obratu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je do požara prišlo zaradi napake na elektromotorju. Nastala materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 5.000 evrov. Vse osebe so pravočasno zapustile objekt in nihče ni bil telesno poškodovan. Požar so pogasili gasilci. Policisti so kraj zavarovali, opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ta teden poteka poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi
Gorenjski prometniki so tako imeli v torek okoli 3. ure na gorenjski avtocesti, na območju Karavank, v smeri Avstrije v postopku voznika tovornega vozila, ki je imel popolnoma izrabljeno pnevmatiko na priklopnem vozilu. Policisti so vozilo izločili iz prometa in vozniku izdali 400 evrov globe. Prav tako vodijo prekrškovni postopek še za samostojnega podjetnika, ki je lastnik tovornega vozila. Predpisana kazen je 2.000 evrov.

priklopno vozilo pnevmatika 1

priklopno vozilo pnevmatika 2

Preventiva: Vsako vozilo v prometu mora biti tehnično brezhibno. Vožnja z obrabljenimi pnevmatikami je nevarna in neodgovorna. Poklicni vozniki bi morali biti vzgled vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu. Policisti v poostrenih nadzorih ugotavljajo, da temu ni čisto tako. Zato ponovno pozivamo vse voznike naj bodo odgovorni. Najpogosteje so ravno utrujenost voznika, neustrezno naložen tovor, neprilagojena hitrost, prekratka varnostna razalja in tehnično neizpravna vozila, usodne kombinacije za povzročitev prometne nesreče. Ob tej priložnosti znova opozarjamo vse voznike, naj spoštujejo prometno zakonodajo in so v cestnem prometu s tehnično izpravnimi vozili. Upoštevajo naj predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, saj bodo s tem največ naredili za svojo varnost ter varnost drugih udeležencev v cestnem prometu.

Policisti bodo z nadzori tovornega prometa in avtobusov nadaljevali tudi v prihodnje.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran