radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. Posredovali so zaradi nasilja v družini na območju PP Dolenjske Toplice in 40-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja nekdanji partnerki in otrokom. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelja pridržali
Nekaj pred 17. uro so brežiški policisti v Selah pri Dobovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 46-letni kršitelj, ki sprva ni upošteval znakov s katerimi so ga ustavljali in storil še več drugih kršitev cestno prometnih predpisov, je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom je kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.611 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk.

Vlom
Med 17. 2. in 22. 2. je v Gabrijelah na območju PP Sevnica nekdo skozi balkonska vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
V noči na 23. 2. so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Trnje, Bukošek, Brežice, Kapele) izsledili in prijeli 29 državljanov Sirije, 26 državljanov Afganistana, 15 državljanov Maroka, štiri državljane Rusije in državljana Turčije. Na območju PP Črnomelj (Mali Nerajec) so prijeli 15 državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran