radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 593 klicev, 174 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus drzne tatvine, 17 tatvin, 8 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar, nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar in druge predmete. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Pri poskusu drzne tatvine prijet osumljenec
Policisti so bili včeraj zvečer obveščeni o poskusu drzne tatvine na območju centra Ljubljane. Storilec je pristopil do oškodovanke in ji iz torbice, ki jo je že odprl, poskušal odtujiti denarnico. Oškodovanka je to zaznala, osumljenec pa je s kraja peš pobegnil. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so na podlagi podanega opisa in obvestil občanov osumljenega 29-letnega državljana Maroka prijeli in mu odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku.

Nesreča pri delu
Včeraj popoldan smo bili obveščeni o dogodku v katerem se je na območju Dobrove na gradbišču huje poškodoval moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je nanj padel tovor, ki so ga nalagali na keson tovornega vozila. Z reševalnim vozilom je bil s kraja odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure se je v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zapeljala s ceste in trčila v objekt. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Včeraj, nekaj po 16. uri se je v križišču Zaloške ceste in Poti na Fužine v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Poziv pričam in udeležencu prometne nesreče
Včeraj, okoli 20. ure se je v križišču Šmartinske ceste in Bolgarske ulice v Ljubljani, na prehodu za pešce, zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega vozila in peško. Peska je bila lažje poškodovana in je bila s kraja odpeljana z reševalni vozilom. Voznik, moški star med 30 in 40 let, oblečen v temne hlače, sivomodro jakno, temnejših las je peški nudil pomoč in jo nato spremljal na UKC Ljubljana, vendar si tam nista izmenjala podatkov.

Zaradi razjasnitev okoliščin naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko (01) 583 88 20. Hkrati pozivamo neznanega voznika, da pokliče na podani številki ali se zglasi na Prometni policiji Ljubljana, Grič 56, Ljubljana.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran