radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniVlom na Tolminskem
Včeraj, 21. februarja zgodaj popoldne, so tolminski policisti obravnavali poskus vloma v objekt blizu naselja Modrej (občina Tolmin). Po prvih podatkih je neznanec pred kratkim s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi pritlično okno objekta in pregledal notranjost. Kasneje je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za okoli 200 evrov. Policisti PP Tolmin bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva
Včeraj, 21. februarja, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi (območje nekdanjega mednarodnega prehoda). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila v vozilo natočil za 70 evrov goriva in nato s kraja odpeljal ne da bi v poslovnih prostorih bencinskega servisa poravnal račun za natočeno gorivo. Sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča z majhno poškodbo na Idrijskem
Danes, 22. februarja ob 11.46, smo bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti Podroteja – Idrijska Bela, pri Divjem jezeru v občini Idrija in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica avtomobila na izogibališču vzvratno obračala vozilo. Pri tem je zapeljala na rob izogibališča, kjer je zadnji del vozila na neutrjeni bankini nasedlo. Na avtomobilu je nastala majhna poškodba (podrsana oba pragova vozila). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselja Vojščica lažje poškodovana voznica avtomobila
Danes, 22. februarja ob 7.11, je bila Policija obveščena, da je izven naselja Vojščica (v smeri naselja Komen) voznica osebnega avtomobila zapeljala z vozišča. Kasneje so predvidoma lažje poškodovano voznico reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine prometne nesreče.

Neznanec kradel medicinske pripomočke
Danes, 22. februarja v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino medicinskih pripomočkov na območju Šempetra pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec pred nekaj dnevi vstopil v poslovne prostore ene od tamkajšnjih gospodarskih družb, kjer je našel in si prilastil manjši paket z vsebino (bio medicinski pripomočki) in z odtujenimi predmeti kraj zapustil ter odšel neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je storilec gospodarski družbi povzročil za nekaj tisoč evrov materialne škode. O kaznivem dejanju smo obvestili tudi okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) Policija še preiskuje.

Neznanec s sprejem porisal stebre
Danes, 22. februarja v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali primer vandalizma na območju Nove Gorice, kjer je neznanec s sprejem porisal tri stebre pred večjim objektom. Odgovorna oseba je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Več o preprečevanju različnih oblik vandalizma na spletni strani Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga

Ugriz psa
Včeraj, 21. februarja, so policiste PP Ajdovščina obvestili o ugrizu psa na Vipavskem. Ugotovljeno je bilo, da je eden od dveh manjših psov v desno nogo ugriznil žensko, ki se je vračala s sprehoda. Kasneje so poškodovanko oskrbeli v ZD Vipava. Ko bo lastnik psa ugotovljen, bodo ajdovski policisti zoper njega ustrezno ukrepali zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Povoženje divjadi
Danes, 22. februarja v zgodnjih jutranjih urah, je voznik osebnega avtomobila na cesti Cerkno – Kladje povozil divjad. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran