radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 112 klicev.

Obravnavali so 3 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z lažjimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome, 3 tatvine, ter po 1 kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, ponarejanje in povzročitev splošne nevarnosti.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 7 nezakonitih prehodov državne meje.

Preko noči je nekdo v Pradah skozi okno vlomil v hišo last 67-letnega moškega, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Sledi kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo preko noči poškodoval dve parkirani vozili. Obe vozili sta last podjetja. Na enem vozilu je predrl 4, na drugem pa 3 pnevmatike.

Prav tako je nekdo v Lokvi vlomil v zabojnik, iz katerega je na škodo Mladinskega društva odtujil alkoholne pijače v vrednosti 200 eurov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjem tednu je nekdo v Hrastovljah skozi okno poskušal vlomiti v hišo, last 35-letnega moškega. Sledi kazenska ovadba.

V Portorožu so ob 2.35 ustavili 20-letnega voznika začetnika iz Kopra, ki je vozil osebno vozilo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,35 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Nekaj čez 15. uro je nekdo v Ilirski Bistrici iz odklenjenega vozila odtujil denar in mobilni telefon. Z dejanjem je 36-letno lastnico oškodoval za 450 eurov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 16.58 so v Postojni zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja 34-letni voznici državljan BIH zasegli osebno vozilo in zanjo podali obdolžilni predlog. Prav tako so obdolžilni predlog podali tudi zoper lastnika vozila 38-letnega drž. BIH, ki je voznici brez veljavnega vozniškega dovoljenja dal vozilo v uporabo.

Ob 18.22 je v Ilirski Bistrici 72-letni državljan Hrvaške z osebnim vozilom zaradi nepravilnega vključevanja zaprl pot 55-letnemu državljanu Slovenije, ki je pravilno vozil tovorno vozilo po cesti iz smeri Jelšan. Voznik tovornega vozila je v trčenju utrpel lažje telesne poškodbe. Povzročitelju drž. Hrvaške je bil izdan plačilni nalog.

V Dekanih je nekaj pred 23. uro zaradi odvrženega gorečega predmeta zagorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci. Na bližnjem objektu last Krajevne skupnosti Dekani je zaradi požara nastala materialna škoda v višini 3000 eurov. Sledi kazenska ovadba za povzročitev splošne nevarnosti.

David Tušek
načelnik
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran