radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 110 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 38:

  • 13 s področja prometne varnosti, dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju, policisti so pridržali eno osebo;
  • trije o dogodkih, od tega dva o povoženi divjadi.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj čez 23. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 58-letni voznik s kombijem zapeljal s ceste in se lahko telesno poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (0,32 mg/l). Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Jeseniški policisti so včeraj nekaj pred 11. uro obravnavali 42-letnega voznika, ki je vozil neregistriran avtomobil, z nameščenimi registrskimi tablicami drugega vozila in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Zanj vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so včeraj okoli 21.30 obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil neregistriran avtomobil in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli. Zanj vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusi na gorenjski avtocesti
Včeraj v dopoldanskem času so gorenjski policisti na gorenjski avtocesti v sodelovanju z usposobljenimi strokovnjaki za tehtanje vozil in uslužbenci Inšpektorata RS za infrastrukturo izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. V nadzoru so kontrolirali 64 voznikov tovornih vozil, od tega 33 domačih, 15 iz EU in 16 iz tretjih držav. Kontrolirana sta bila tudi dva domača voznika avtobusa in eden iz EU. Stehtanih je bilo 25 tovornih vozil.

Policisti so v nadzoru pri voznikih tovornih vozil ugotovili 14 kršitev. Izstopale so kršitve glede hitrosti, neupoštevanja prometne signalizacije, neuporaba varnostnega pasu in preobremenjenosti vozil. Za voznike policisti vodijo prekrškovne postopke. V določenih primerih tudi za pravne osebe.

nadzor torovo 1

nadzor torovo 2

Preventiva: Poklicni vozniki bi morali biti vzgled vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu. Policisti v poostrenih nadzorih ugotavljajo, da temu ni čisto tako. Zato ponovno pozivamo vse voznike naj bodo odgovorni. Vsako vozilo v prometu mora biti tehnično brezhibno. Tako kot je pomembno, da se pripnete za volanom, je pomembno tudi, da je tovor pravilno naložen in pripet. Najpogosteje so usodne kombinacije ravno utrujenost voznika, neustrezno naložen tovor, preobremenjeno vozilo, neprilagojena hitrost, prekratka varnostna razdalja in tehnično neizpravna vozila. Vozniki morajo upoštevati predpisan čas vožnje, odmorov in počitkov, saj bodo s tem največ naredili za svojo varnost ter varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tovorno vozilo s priklopnikom prevrnilo, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili.

Policisti bodo z nadzori tovornega prometa in avtobusov nadaljevali tudi v prihodnje.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran