radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 137 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 48:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega dva o poskusu vloma in eden o tatvini;
  • 15 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • 11 s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali tri osebe;
  • sedem o dogodkih.

policija splosniPoskus vloma:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Storilec je v notranjost hiše nasilno vstopil skozi okno, vendar si ni ničesar prilastil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o tatvini žlebov s stanovanjske hiše. Lastnika so neznani storilci oškodovali do 300 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.

Hujši prometni prekršek:
Škofjeloški policisti so imeli danes nekaj pred 1. uro v postopku 49-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj nekaj pred 19. uro obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do gostov v enem izmed gostinskih lokalov. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal, zato so mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so danes okoli 0.30 obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do gostinskega osebja v enem izmed gostinskih lokalov. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje do 12 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Preiskano kaznivo dejanje vloma v stanovanjsko hišo na območju Škofje Loke in Idrije
Škofjeloški policisti so bili v torek, 20. februarja 2024 okoli 12.30, obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, kamor so storilci nasilno vstopili skozi balkonska vrata, pregledali notranjost hiše in si prilastili več kosov nakita in denar. Na obvestilo občana se je takoj odzvalo več policijskih patrulj, ki so na območju Škofje Loke izsledili avtomobil danega opisa in v njem tri osebe. Z zbiranjem obvestil in medsebojnim sodelovanjem z idrijskimi policisti, ki so bili o vlomu v stanovanjsko hišo na njihovem območju, obveščeni istega dne nekaj pred 12. uro je bilo ugotovljeno, da so dejanja osumljeni 31-letni državljan Kolumbije, 61-letna državljanka Kostarike in 27-letni državljan Mehike, ki so se prevažali v avtomobilu italijanskih registrskih označb. Vsem trem je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje za čas zbiranja obvestil.

V nadaljevanju je bila po pridobljeni odredbi o hišni preiskavi opravljena preiskava stanovanja, ki so ga osumljeni uporabljali na območju Ljubljane in avtomobila, s katerim so se prevažali in pri med tem našli in zasegli še druge predmete, ki so predmet nadaljnje kriminalistične preiskave in obstaja sum, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj.

Škofjeloški policisti so osumljene s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je za vse tri odredila pripor.

Gorenjski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o morebitnih drugih kaznivih dejanjih, ki bi jih storili omenjeni ali morebitnih dodatnih oškodovancih. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva: Policisti se odzovemo na vsak klic. Na kraj poskušamo priti v najkrajšem možnem času, saj nam je skrb za varnost življenja in premoženja občanov in občank na prvem mestu. In ravno hitro in odzivno posredovanje več policijskih patrulj po prejemu natančnih informacij pozornih občanov, tako na širšem območju Idrije kot na širšem območju Škofje Loke, je bilo ključno za uspešno izvedbo in prijetje storilcev.

Naši nasveti so vedno usmerjeni k občanom z namenom osveščanja o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše, poslovne prostore, itd., in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali podroben opis sumljive osebe, lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Kadarkoli boste opazili ali zaznali karkoli nenavadnega ali postali žrtev vloma vam svetujemo, naj nas takoj pokličite na najbližjo policijsko postajo ali na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.Do prihoda policistov ne vstopajte v notranjost, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Želimo, da živite varno in, da je varno vaše premoženje.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran