radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 216 klicev, od tega 111 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali:

  • 29 kaznivih dejanj,
  • 27 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dva udeleženca lahko telesno poškodovala,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju in 6 v zasebnem prostoru,
  • dve pridržanji kršiteljev javnega reda in miru po določbah ZP-1.

policija splosniPod vplivom alkohola kršila javni red in mir
Včeraj, okoli 20. ure so mariborski policisti ukrepali v lokalu na območju mesta Maribor, kjer je kršiteljica pod vplivom alkohola nadlegovala goste lokala, se ob prihodu policistov na kraj ni pomirila in nadaljevala s kršitvijo, zato je bilo zoper njo odrejeno pridržanje do streznitve v policijskih prostorih. Zaradi navedene kršitve ji je bil izdan plačilni nalog po določba ZJRM-1.

Najprej se je stepel v lokalu, nato pa še pred lokalom
Ponoči, okoli 1. ure zjutraj so bili policisti PP Slovenski Bistrica napoteni na intervencijo v lokal na območju Sl. Bistrice. Na kraju so policisti obravnavali kršitelja, ki se je najprej stepel z gostom v lokalu, zaradi česar so ga varnostniki pospremili iz lokala. Pretep v lokalu pa mu očitno še ni bil dovolj, saj se je pred lokalom stepel še z drugim gostom. Policisti so mu ukazali, da preneha s kršitvijo, vendar ukaza ni upošteval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve po določbah ZP-1, ki pa je bilo prekinjeno, ker je bil kršitelj v pretepu lahko telesno poškodovan, zaradi česar je bil odpeljan v UKC Maribor na oskrbo poškodb. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper vse tri kršitelje ustrezno ukrepali.

Prijeti migranti
Včeraj, okoli 21. ure so policisti PP Ormož v Loperšich prijeli 5 državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo EU. vseh pet migrantov je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili nameščeni v azilni dom, kjer bodo počakali do zaključka postopka.

Prijeti migranti
Okoli 4. ure zjutraj so bili policisti PP MB I s strani varnostnika obveščeni, da se na železniški postaji Maribor nahaja več migrantov. Policisti iste postaje so na kraju izsledili najprej 6 tujcev in sicer 4 državljane Siriije, enega drž. Pakistana in državljana Iraka. Nato pa so policisti pri pregledu okolice železniške postaje izsledili še dva državljana Sirije. V postopku so policisti ugotovili, da so drž. Iraka in dva državljana Sirije že zaprosili za mednarodno zaščito v Avstriji, preostali tujci pa so podali ponovno namero za mednarodno zaščito in so bili po zaključenem postopku nameščeni v azilni dom v Ljubljani.

Miran Klemen, mag.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran