radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti so danes med izvajanjem policijskih nalog in observaciji terena s helikopterjem, okoli 14.30 na območju gore Kepa v občini Kranjska Gora, opazili truplo moškega, ki je ležalo ob strugi potoka, nad območjem akumulacijskega jezera hidroelektrarne.

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za 28-letnega moškega, državljana Poljske, za katerega so poljski varnostni organi že pred časom razpisali pogrešanje. Pokojni naj bi se v zadnjih dneh gibal po planinskih poteh na severni strani Karavank na območju Avstrije. Aktivnosti v zvezi iskanja pogrešanega so izvajali slovenski policisti kot tudi avstrijski varnostni organi.

Okoliščine kažejo, da je pokojnik pri prečkanju manjše grape zdrsnil v globino. Nesreča se je zgodila pod snežno mejo, na kopnem terenu, ki pa je na kraju strm in tudi spolzek. V zadnjih dneh so bile na tej višini tudi nizke temperature in obsežnejše padavine.

Na kraju je aktivnosti izvajala helikopterska posadka z Brnika s policistom gorske enote in reševalci iz društva GRS Mojstrana. Pokojnik je bil s helikopterjem Slovenske policije prepeljan v dolino. Policisti bodo o vseh okoliščinah dogodka obveščali pristojno državno tožilstvo.

Pozivamo k veliki previdnosti in odgovornosti. Razmere v visokogorju so nevarne.

Čeprav se na pogled zdi, da so razmere varne, je stanje diametralno nasprotno. Teren v visokogorju je ponekod leden, potrebna je zimska gorniška oprema, veliko izkušenj in maksimalna previdnost. Posamezna območja so nevarna tudi zaradi opasti in klož. Previdno ravnajte tudi turni smučarji.

Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer, snežnih pasti in s tem nevarnosti za nesreče vam pred odhodom v gore svetujemo sprotno spremljanje ARSO: https://meteo.arso.gov.si/

kepa 1

kepa 2

(Foto in video: Policija)

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran