radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1329 klicev, 373 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 106 nanašalo na kriminaliteto, 117 na javni red in mir, ter 118 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 18 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju in 16 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 3.300 evrov.

V okolici Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 4.300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil vrtno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V okolici Horjula je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

Kaznivi dejanji prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
V petek popoldan so policisti na Lukovici, ustavili vozilo avstrijskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je uzbekistanski voznik v vozilu prevažal 4 tujce (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Včeraj popoldan pa so na Barju ustavili vozilo angleških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 6 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo in so bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanoma Uzbekistana in Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Rop trgovine
Včeraj, okoli 19.30 smo bili obveščeni o ropu v eni izmed prodajaln na Ciril Metodovem trgu v centru Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenk zahteval denar. Svoje zahteve je podkrepil z ostrim predmetom, ki ga je držal v roki. Iz blagajne je odtujil nekaj bankovcev in peš pobegnil s kraja. V dogodku je bila ena izmed zaposlenih lažje telesno poškodovana.

Opis storilca:

  • moški star med 25-35 let, visok okrog 185 cm, suhe postave, črnih las z redko brado in brki, oblečen v črna oblačila (črna jakna s kapuco, črne usnjene hlače, obut v bele superge).

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14.30 se je v Zagorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21. ure se je na Španski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran