radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 688 klicev občanov. 182 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

51 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 68 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in deset prometnih nesreč z materialno škodo. Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, smo pridržali, vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, smo zasegli vozilo.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petnajstkrat.

Kriminaliteta
Na pokopališču v Celju smo obravnavali vlom v svečomat. Storilec je ukradel za okoli 100 € kovancev, za približno 300 € škode je lastniku povzročil s poškodovanjem svečomata.

V soboto, okoli poldneva smo bili obveščeni, da je zagorelo v stanovanju stanovanjskega bloka v Radljah ob Dravi. Zagorelo je pri hladilniku, ogenj se je nato razširil na ostale prostore stanovanja. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V soboto zvečer nas je občanka obvestila, da je neznani storilec, v popoldanskih urah vlomil v stanovanjsko hišo v Šentjurju. Storilec je v hišo vlomil skozi terasna vrata. Ukradel je zlatnino.

V soboto smo v Mestinju obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti, je pa lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem balkonskih vrat.

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni, da je neznani storilec na parkirišču Ulice pod kostanji v Celju, na štirih osebnih vozilih prerezal pnevmatike.

Sinoči smo bili obveščeni, da je neznani storilec v Črnolici, na območju Policijske postaje Šentjur, vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec je preiskal prostore in ukradel nekaj kosov zlatnine.

Nedovoljen prehod državne meje
V Celju smo v petek obravnavali državljana Maroka, ki je na nedovoljen način vstopil v Slovenijo. Maročan je zaprosil za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran