radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 213 klicev, med temi 106 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 18 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniKriminaliteta
Na območju Nove vasi v Mariboru smo obravnavali vlom v dva kovinska zabojnika, od koder je bilo odtujeno različno orodje. V dva zabojnika neznanemu storilcu ni uspelo vlomiti. Skupna materialna škoda znaša po nestrokovni oceni okrog
2.000 eur.

Včeraj, okrog 12.30 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju ropa v trgovini na območju Nove vasi v Mariboru. Po prvih informacijah je v poslovni prostor vstopila storilka srednjih let, stara okrog 50 let, visoka okrog 155 cm, suhe postave, pristopila do blagajne in od zaposlene zahtevala denar, svojo grožnjo pa podkrepila z nožem. Ko je odtujila denar, je pobegnila neznano kam. Danes nadaljujemo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja.

V okolici Majšperka je bilo skozi okno vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odtujil gotovino in zlatnino, lastnike pa po nestrokovni oceni oškodoval za približno 5.000 eur.

Obravnavani tujci
Na območju Zg. Gruškovja smo obravnavali voznika, državljana Nemčije, ki je v vozilu prevažal šest državljanov Rusije. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom. Nadaljujemo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. čl. KZ-1 (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države).

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran