radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 545 klicev, 188 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so obravnavali še primer nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je neznani storilec vlomil v klet in odtujil drva. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so več električnega orodja. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Drzna tatvina
Včeraj okoli 11. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na Chengdujski cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani moški pritekel do starejše oškodovanke in ji iz rok strgal denarnico, nato pa zbežal v smeri stanovanjskih blokov na Rusjanovem trgu. Oškodovanka pri tem ni bila poškodovana. Opis enega neznanca: visok okoli 170cm, suhe postave, temno budno s kapuco. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17. ure se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v varovalno ograjo, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na cesti od Litije proti Kresnicam zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Kresnic zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se oba udeleženca lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Roški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je trčila v stebriček, padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran