radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 151 klicev.

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo in 1 z hudimi telesnimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 2 tatvini in kaznivo dejanje nasilništva. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah ni bilo nezakonitih prehodov državne meje.

Dva neznana storilca sta včeraj ponoči, skozi vhodna vrata vlomila v gostinski lokal v Vanganelu ter iz blagajne odtujila 170 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, o storilcih še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

Preko noči je neznani storilec iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano v Sežani, iztočil 300 l goriva in s tem 49-letnega lastnika tovornega vozila oškodoval za 450 evrov. Policisti bodo storilca kazensko ovadili.

V zadnjih 3 dneh je neznanec iz gradbišča pri Škofijah odtujil 210 l goriva, iz gradbenega kontejnerja pa še različno delovno orodje. Škode je za 20.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 8.20 je bila na avtocesti pri Senožečah izmerjena hitrost osebnemu avtomobilu, in sicer 183 km/h pri omejitvi 130 km/h. 62-letni vozniki je bil izdan plačilni nalog v višini 400 evrov in 5 kazenskih točk.

Ob 11.52 so koprski prometni policisti na avtocesti med Divačo in Kozino izmeril hitrost osebnemu avtomobilu, in sicer 224 km/h pri omejitvi 130 km/h. 50-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

Piranski policisti so ob 13.30 v Seči ustavili 34-letnega voznika, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge. Voznik je odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Zanj bo podan še obdolžilni predlog.

Ob 15.14 so koprski prometni policisti pri Klancu ustavili 52-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Tujcu, ki ima sicer urejen status v Sloveniji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in zaseženo vozilo, sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Luciji je bil ob 17.06 ustavljen 29-letni moški, ki je vozil predelan skuter Piaggio Zip. Skuter so mu policisti zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.10 je na AC Gabrk – Sežana prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje poškodovala tujka. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 41-letni voznik kombiniranega vozila, tujih registrskih številk, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v prikolico, ki jo je za seboj vleklo tovorno vozilo. Povzročiteljev kombi se je pri tem prevrnil na bok, pri tem pa se je huje telesno poškodovala ena od potnic, 61-letna državljanka Ukrajine. Oba voznika sta bila na kraju preizkušena z alkotestom, ki je za oba pokazal 0,00 mg/l. Avtocesta je bila zaradi opravljanja ogleda kraja prometne nesreče in prečrpavanja goriva zaprta 3 ure. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ob 2.53 so koprski policisti posredovali na Markovcu, kjer sta se sprla soseda. Zaradi kaznivega dejanja nasilništva bodo kazensko ovadili 40-letnega domačina.

Jure Griljc, mag. prav.
višji samostojni policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran