radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Goriškem iz prometa izločil kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 26. februarja zvečer, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 47-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozilo se je samo premaknilo in nasedlo na železniškem tiru
Danes, 27. februarja okoli poldneva, smo bili obveščeni o manjši nezgodi v Solkanu, kjer se je vozilo (kombi) nenadzorovano premaknilo na železniške tire. Voznik omenjenega vozila namreč ni ustrezno zavaroval oz. ukrenil vse potrebno, da se omenjeno vozilo ne bi moglo samo premakniti. Omenjeno vozilo je nasedlo na železniške tire. Kasneje so na kraju poleg policistov PP Nova Gorica posredovali tudi novogoriški gasilci, ki so vozilo potegnili nazaj na cesto. Nastala je tudi materialna škoda na javni infrastrukturi. Policisti so 54-letnemu vozniku iz osrednje Slovenije zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (zapustitev vozila, kršitev prvega odstavka 62. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Tatvina registrske tablice
Včeraj, 26. februarja, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino registrske tablice s parkiranega osebnega avtomobila v naselju Šempas (Mestna občina Nova Gorica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času med 19. in 26. februarjem letos pristopil do osebnega vozila, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru v neposredni bližini tamkajšnjega pokopališča in odvzel registrsko tablico, ki je bila nameščena na zadnjem delu vozila in z ukradenim predmetom odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tatvine (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na vipavski hitri cesti udeleženi dve vozili
Včeraj, 26. februarja ob 21.36, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim (na Rebrnicah) z udeležbo dveh vozil (tovorno vozilo in kombi). Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je 62-letni voznik tovornega vozila, državljan Italije, na omenjenem odseku hitre ceste ustavil na odstavni niši; zadnji levi del tovornega vozila je bil še delno na voznem pasu. Za njim je pripeljal 51–letni voznik kombija, državljan Madžarske, ki je z desnim delom kombija oplazil zadnji levi del ustavljenega tovornega vozila. Prometni policisti so navedenemu italijanskemu vozniku zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, prav tako so policisti ukrepali in izrekli globo oz. denarno kazen pravni osebi (tuji gospodarski družbi).

V prometni nesreči I. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje na hitri cesti na Rebrnicah udeleženi tuji tovorni vozili
Novogoriški prometni policisti so včeraj, 26. februarja nekaj pred 15. uro, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti na Rebrnicah, na odseku hitre ceste H4 med Razdrtim in Vipavo in v kateri sta bila udeležena voznika dveh tujih tovornih vozil s priklopnimi vozili (35-letni voznik, državljan Madžarske in 20–letni voznik, državljan Srbije). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok prometne nesreče prekratka varnostna razdalja. Prometni policisti so 35-letnemu madžarskemu vozniku (povzročitelju) zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Cesta na omenjenem odseku je bila zaprta zaradi razsipane koruze na vozišču in je bila od 17.16 dalje odprta in normalno prevozna za ves promet.

Na varnostno razdaljo smo vozniki žal premalo pozorni. Vožnja na prekratki varnostni razdalji, največkrat povezana še s preveliko hitrostjo, je zato med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na slovenskih cestah. Če voznik, ki vozi pred nami, zmanjša hitrost ali se ustavi, nam le zadostna varnostna razdalja omogoča, da lahko tudi sami pravočasno zmanjšamo hitrost ali varno ustavimo in tako preprečimo trčenje! Na varnostno razdaljo je treba med vožnjo po avtocesti ali hitri cesti še bolj paziti, saj vozimo hitreje kot na drugih cestah. Varnostna razdalja je sicer opredeljena tudi v določilu 44. člena Zakona o pravilih cestnega prometa. Več na spletu Policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varnostna-razdalja

V manjši prometni nezgodi na Goriškem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 26. februarja nekaj pred 16. uro, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Pri tem nihče ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran