radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 160 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude in lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola
Črnomaljski policisti so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Dragatušem in Malim Nerajcem vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 59-letnega voznika iz Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,36 miligramov alkohola (2,8 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Privedli ga bodo v postopek pred pristojno sodišče.

Voznik tovornega vozila z 1,8 promili alkohola
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo 28. 2. nekaj pred 4. uro pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom hrvaških registrskih oznak. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 45-letni državljan Bosne in Hercegovine je imel v litru izdihanega zraka 0,85 miligramov alkohola (1,8 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Zasega vozil
Med kontrolo prometa v Krškem so policisti nekaj pred 17. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Določila Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 2.100 evrov.

V noči na 28. 2. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v naselju Krka. Opravili so ogled in ugotovili, da je 17-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v križ. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, nima vozniškega dovoljenja, v vozilu pa je imel več predmetov iz bakra, za katere ni znal pojasniti izvora. Policisti sumijo, da gre za ukradene predmete, zato so jih zasegli, prav tako so kršitelju zasegli osebni avtomobil Renault clio. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kaznivo dejanje hude telesne poškodbe
Nekaj pred 19. uro smo bili obveščeni, da je na parkirnem prostoru trgovskega centra v Dobovi nekdo poškodoval moškega in pobegnil s kraja. Poškodovanega moškega iz naselja v okolici Brežic so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Po prvih zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je storilec z ostrim predmetov napadel oškodovanca in ga poškodoval. Žrtev in storilec naj bi se poznala in sta že dalj časa v sporu. Kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Jesenice, Dobova) izsledili in prijeli 31 državljanov Afganistana, deset državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Konga in državljana Indije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Vinica) so prijeli šest državljanov Sirije, državljana Palestine in državljana Maroka, na območju PP Metlika (Rosalnice) štiri državljane Maroka in na območju PP Novo mesto (Črmošnjice pri Stopičah) državljana Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran