radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 561 klicev, 196 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 14 tatvin, x vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil električno kolo znamke Xiaomi. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil gorsko in cestno kolo znamk Specialized. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil bencinsko kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov delovnega orodja. Povzročili so za okoli 3.000 evrov škode.

Policisti odvzeli prostost osumljencu drznih tatvin
Ljubljanski policisti so na podlagi zbranih obvestil odvzeli prostost 29-letnemu državljanu Maroka, ki je osumljen dveh kaznivih dejanj drznih tatvin in poskusa drzne tatvine. Dejanja so bila storjena v prejšnjem tednu na območju centra Ljubljane. V dveh primerih je oškodovancema iz torbic odtujil mobilna telefona, v enem primeru pa je oškodovanki poskušal odtujiti denarnico. Skupno si je pridobil za okoli 500 eur protipravne premoženjske koristi. Osumljenec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V postopku so bili osumljencu zaseženi tudi čevlji, ki po vsej verjetnosti izvirajo iz kaznivega dejanja. Morebitnega oškodovanca, ki bi zasežene stvari prepoznal, naprošamo, da o tem obvesti policijo na št. 113, ali najbližjo policijsko postajo.

guess cevlji

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 11.30 se je v Kočevju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 se je v križišču Maistrove ulice in Masarykove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi vozniki štirih osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost voznici, katere vozilo je po trčenju odbilo in je trčilo še v stoječe vozilo, ki ga je prav tako odbilo naprej v smeri vožnje in je trčilo še v vozilo pred njim. Pri tem sta udeleženi voznici lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran