radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 162 klicev, med temi 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 7 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniPrometna varnost
V okolici Ormoža smo dopoldne obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik osebnega avtomobila, ki je peljal proti Ptuju, je v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, ko je trčil drug osebni avtomobil, vozilo prvega pa je pri tem trčilo še v tovorno vozilo, ki je tedaj pripeljalo mimo. Dve osebi sta se pri tem lažje poškodovali. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Na območju Voska smo obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,40 mg/l alkohola). Vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Drugi dogodki
Obravnavamo delovno nesrečo na območju Slovenske Bistrice - na delavca je padel predmet in ga huje poškodoval. V bolnišnico je bil odpeljan s helikopterjem. O nesreči še zbiramo obvestila.

V nedeljo, 25. februarja, smo policisti izvedli poostren nadzor v naravnem okolju na območju Pohorja in Treh kraljev. V nadzoru so sodelovali tudi nadzorniki, oz. inšpektorji drugih služb. Ugotovljenih je bilo devet kršitev vožnje z vozili v naravnem okolju - določil po Zakonu o ohranjanju narave, pri vožnji v naravnem okolju smo v dveh primerih obravnavali voznika štirikolesnika, v enem voznika motornega kolesa in v petih primerih voznike osebnih vozil.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran