radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 153 klicev.

Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom v vozilo, 6 tatvin, 2 poškodovanji tuje stvari ter 1 goljufijo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 00.33 nas je poklical Pirančan in prijavil, da je k njemu prišla znanka, ki ga nadleguje in noče stran. Policisti so na kraju ugotovili, da ga je znanka v vinjenem stanju tudi fizično napadla, ravno tako ob prihodu policistov na kraj ni upoštevala njihovih ukazov, da se umiri temveč je s kršitvijo nadaljevala. Policisti so ji odredili pridržanje ter izdali plačilni nalog.

Preko noči je neznani storilec iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na počivališču na Raubarkomandi, iztočil 400 l goriva in s tem poljsko podjetje oškodoval za 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Neznani storilec je ponoči v Ankaranu poskušal ukrasti moped, kar pa mu ni uspelo. Kljub temu je na mopedu poškodoval krmilo in odlomil ogledalo ter s tem lastnika oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 07.59 smo bili obveščeni o vlomu v več vozil na parkirnem prostoru v Valdoltri. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec vlomil v 4 osebne avtomobile. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo.

V dveh primerih smo bili s strani občanov obveščeni, da jih je na domu obiskal moški, ki se je predstavil kot serviser podjetja Telemach. Slednji je z različnimi izgovori želel vstopiti v stanovanjske prostore, vendar mu zaradi nezaupanja občanov to ni uspelo.

Ob 11.19 smo bili obveščeni o delovni nezgodi v okolici Kopra. Policisti so ugotovili, daj se je 30-letnemu moškemu med podiranjem drevesa, od debla odlomila debelejša suha veja in mu padla glavo. Moški je sam poklical reševalce, ki so ga odpeljali v SB Izola v nadaljnjo oskrbo.

Policisti PP Izola so po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo pri 57- letnem Izolanu. Pri hišni preiskavi je bil najden in zasežen predmet, ki je izviral iz kaznivega dejanja Tatvine. Predmet so policisti vrnili oškodovanemu izolskemu podjetju, zoper osumljenca pa je bila podana kazenska ovadba na ODT Koper.

Policista Postaje prometne policije Koper sta bila obveščena, da po avtocesti iz smeri Ljubljane proti Postojni vozi voznik tovornega vozila španskih registrskih številk, ki vozi hitro in prehiteva ostala vozila. Policista sta ga izsledila in ustavila v Razdrtem. Pri kontroli sta policista ugotovila, da je voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, ki lahko vozi z največjo hitrostjo 80 km/h, vozil s hitrostjo kar 119 km/h. Policista sta pri kontroli tahografa ugotovila tudi, da voznik med enim in drugim delovnim dnem ni imel dovolj počitka.

Vozniku je bila izrečena globa v višini 300 evrov, prav tako je bila globa v znesku 300 evrov izrečena podjetju.

V enem od poslovnih prostorov v Piranu je 49-letni moški nadlegoval uslužbenko. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Koprski policisti so 20-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Sledi hitri postopek.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran