radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniPolicisti policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog. Enemu od voznikov je hitri test za ugotavljanje prepovedanih drog v organizmu pokazal, da je vozil pod vplivom konoplje, voznica in drugi voznik pa sta vozila pod vplivom kokaina.

Vsem trem je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu, ki so ga vsi trije tudi opravili. Vsem trem voznikom so policisti začasno odvzeli vozniška dovoljenja in zoper vse tri podali obdolžilne predlog. Za tovrsten prekršek je predpisana sankcija v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Naj spomnimo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog nevarna. Vozniki, ki vozijo pod vplivom konoplje, počasneje reagirajo, imajo zmanjšano koncentracijo in težje sledijo dogajanju v prometu. Vozniki, ki vozijo pod vplivom kokaina, pa so pri vožnji nepredvidljivi in pretirano samozavestni.

Vse voznike pozivamo naj ne vozijo, če so uživali prepovedane droge, psihoaktivna zdravila oziroma druge psihoaktivne snovi.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran