radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 128 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lahkimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 poskus vloma, 3 tatvine in 2 kazniva dejanja grožnje. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Ob 03.01 so koprski policisti v Pobegih ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi ugotavljanja ali je voznik pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi so mu policisti odredili test s sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, kateri je bil pozitiven na opiate in kokain. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, ki ga je odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni prelog.

Na Policijski postaji Koper se je zglasila ženska, ki je prijavila grožnje s strani bivšega zeta. Sledi kazenska ovadba.

Ob 09.53 se je pri koprskih policistih, ki so opravljali svoje naloge na območju Dekanov, zglasil občan in jim povedal, da ima v vozilu izgubljenega psa, ki je tekal po cesti. Policisti so s pomočjo dežurne veterinarke ugotovili in poklicali lastnika psa pasme pomeranec, ki pa se je trenutno nahajal na Hrvaškem. Policisti so izgubljenčka odpeljali v Zavetišče Marjetica, kjer so zanj poskrbeli do prihoda lastnika.

Na Policijski postaji Koper se je zglasil 66-letni moški in prijavil, da so v okolici Kopra vlomili v hišo. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec le pregledal notranjost, odnesel pa ni ničesar. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.49 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Rižani, kjer naj bi eden od udeležencev ostal ukleščen v vozilu. Na kraj so bili poleg policistov napoteni tudi gasilci in reševalci. Z ogledom kraja so policisti ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 79-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost 58-letnemu vozniku tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila, ki je ostal ukleščen v vozilu, je bil pri tem lažje telesno poškodovan. Izdan mu bo plačilni nalog.

V Zdravstvenem domu Hrpelje je 60-letni moški vpil in žalil zdravstveno osebje. Zoper slednjega so policisti uvedli hitri postopek.

V okolici Kopra je prišlo do medsosedskega spora in sicer je 64-letna ženska žalila in zmerjala njeno 65-letno sosedo. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Ilirskobistriški policisti so imeli v postopku 25-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom preverjanja pogojev za udeležbo v cestnem prometu je bilo ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran