radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem so bila naložena manjša tovorna vozila. Pri kontroli so ugotovili več kršitev cestno prometnih predpisov. Vozilo ni bilo tehnično brezhibno, tovor je bil nepravilno pritrjen in nepravilno zavarovan, višina vozila vključno s tovorom pa je za 0,25 m presegala največjo dovoljeno višino 4.20 m. Pri kontroli zapisovalne opreme (digitalnega tahografa) in voznikove kartice so ugotovili več kršitev in sicer prekoračitev dnevnega časa vožnje voznika, nezadostni dnevni čas počitka voznika, prekoračitev podaljšanega dnevnega časa vožnje in več kršitev nepravilne uporabe tahografa. Policisti so vozilo izločili iz prometa ter vozniku do odprave pomanjkljivosti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za storjene prekrške so vozniku izrekli 1.250 € globe, podjetju pa 3.900 €.

avtocesta tovor 1

avtocesta tovor 2

Udeležence v cestnem prometu znova opozarjamo, da morajo biti tovori pravilno naloženi in pritrjeni. Zahteve pravilne pritrditve tovora veljajo zaradi zaščite ljudi, ki nakladajo, razkladajo in vozijo vozilo in pa seveda zaradi drugih udeležencev v cestnem prometu ter samega tovora in vozila. Prav tako je pomembno pred nalaganjem tovora preveriti ali je nakladalna ploščad, karoserija in oprema za pritrjevanje tovora v dobrem in uporabnem stanju.

Poleg omenjene kršitve so včeraj policisti Postaje prometne policije Celje, pri izvajanju nadzora cestnega prometa zaznali več prekoračitev hitrosti. Izstopajoč primer je bil voznik osebnega vozila, državljan Ukrajine, ki je na odseku avtoceste kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 176 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog v višini 1.200 € Izrekli so mu tudi 9 kazenskih točk.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran