radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1214 klica, od tega 366 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 115 nanašalo na kriminaliteto, 111 na javni red in mir ter 120 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 34 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu), goljufijo, nasilništvo in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 35 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Devetim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju in 17 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli nekaj tisoč evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 2200 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bila odtujena motorja znamke Husquarna. Materialna škoda znaša okoli 10000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 1400 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
Policisti so v petek, nekaj pred 15. uro na južni ljubljanski obvoznici ustavili osebno vozilo, ki ga je vozil državljan Ukrajine in ugotovili, da v njem prevaža 6 državljanov Kitajske. Odvzeta mu je bila prostost, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in bo priveden k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še potekajo.

Prometna varnost
V soboto, okoli 19.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Reški cesti v Kočevju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila odvzel prednost peški, ki je šla čez prehod za pešce in trčil v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala, vendar po doslej znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o vseh okoliščinah nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 11.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Štajerski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila na prekratki varnostni razdalji in trčila v voznika pred njo. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala. Zoper njo sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj po 11.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči v Mostah v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila peljala iz smeri Komende in se vključevala na glavno cesto po kateri je iz smeri Most proti Brniku pravilno pripeljala druga voznica osebnega vozila. Pri vključevanju na glavno cesto voznica, ki je peljala iz smeri Komende, ni upoštevala pravil prednosti in tako trčila v voznico, ki je peljala po glavni cesti. V nesreči sta se obe lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure je na Ižanski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik spregledal kolesarja, ki je peljal po prehodu čez cesto in trčil v njega. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran