radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo na številki policije 113 za za komunikacijo v sili, v času od 5. ure 2. 3. 2024, do 5.ure 3. 3. 2024, prejeli 147 klicev, med katerimi je bilo 77 interventnih dogodkov, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času smo obravnavali:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 18 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju in 4 v zasebnem prostoru,
  • eno pridržanje kršitelja javnega reda in miru po določbah ZP-1.

policija splosniPod vplivom alkohola kršil javni red in mir
Včeraj, okoli 11. ure so ptujski policisti intervenirali v zasebnem prostoru v okolici Ptuja, kjer je kršitelj pod vplivom alkohola nadlegoval domače. Kršitelj je kljub ukazu policistov, da preneha s kršitvijo, s to nadaljeval, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve v prostorih policije. Po zaključenem postopku bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Prijeti migranti
Ponoči, okoli 3.30 ure so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na SMT Gruškovje obravnavali drž. Litve, ki je na nedovoljen način poskušal v notranjost Slovenije z osebnim avtomobilom prepeljati 5 državljanov Egipta. Policisti postopek z drž. Litve izvajajo v skladu z določbami ZKP, migrante pa v skladu z zakonodajo s področja migracij tujcev.

Poziv javnosti
3. 3. 2024, ob 9.35 uri se je v naselju Maribor, na križišču Ptujske ceste in hitre ceste zgodila prometna nesreča II. kategorije, v kateri je bilo udeleženo vozilo znamke Opel, bele barve in vozilo znamke Peugeot, sive barve, dve osebi pa sta bili v prometni nesreči lahko telesno poškodovani.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo morebitne priče da pokličejo na telefonsko številko 113 ali 02/450-20-30 oziroma se zglasijo na Postaji prometne Policije Maribor, Ptujska cesta 117, Maribor.

Miran Klemen, mag.
samostojni policijski inšpektor II
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran