radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 91 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 30:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega štirje o tatvini, eden o lahki telesni poškodbi in eden o nasilju v družini, policisti so eni osebi izrekli prepoved približevanja;
  • štirje s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih, od tega eden o povoženi divjadi.

policija splosniLahka telesna poškodba
Blejski policisti so bil v soboto okoli 12.30 obravnavali moškega, ki je udaril žensko in ji povzročil lahko telesno poškodbo. Policisti zoper moškega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper življenje in telo. Po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nasilje v družini:
Škofjeloški policisti so včeraj nekaj pred 23. uro obravnavali 39-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerice. Odredili so mu prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper njega vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Danes na gorenjski avtocesti vozniki nič kaj spoštljivi do omejitev hitrosti
Gorenjski prometniki danes na gorenjski avtocesti izvajajo meritve hitrosti z laserskim merilnikom. Do sedaj so zabeležili že več kot 60 prehitrih voznikov. Trije vozniki so imeli hitrost tudi nad 200 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Vse tri tuje voznike so policisti ustavili in jih oglobili. Policisti bodo zoper vse voznike za ugotovljene kršitve iz današnjega nadzora vodili prekrškovne postopke.

Z nespametno in neodgovorno vožnjo je izstopal 55-letni voznik, državljan Hrvaške, ki je okoli 11. ure, po gorenjski avtocesti v smeri Karavank, z avtomobilom nemških registrskih označb, vozil s hitrostjo 219 km/h, kjer je omejitev 110 km/h. Policisti so mu izdali globo v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk. Ker je bil voznik tujec je moral globo plačati takoj na kraju in jo je plačal v polovičnem znesku v višini 600 evrov.

avtocesta hitrost 219 kmh

Preventiva: Pomembno je, da vsi udeleženci v prometu upoštevajo omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja, še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. Želimo si, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, lahko povzročijo zelo hude posledice in še dodatne zastoje. Za volan sedite trezni in z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti v prometu registrirana!

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Prometnih nesreč bi bilo s tem veliko manj.

Gorenjski prometniki včeraj na gorenjski avtocesti ustavili voznika tovornjaka s priklopnikom, ki je bil težak več kot 53 ton
Gorenjski prometniki so včeraj nekaj čez 13 uro ustavili 56-letnega voznika, državljana Avstrije, ki je po gorenjski avtocesti proti Karavankam, vozil tovorno vozilo s priklopnikom, avstrijskih registrskih označb. Po slovenskih cestah je dovoljena vožnja skupine vozil z največjo dovoljeno skupno maso 40 ton. Vozniku so odredili tehtanje skupine vozil in pri tem ugotovili, da naložen tovor presega največjo dovoljeno skupno maso za več kot 13 ton oziroma 33 % (skupna teža je bila več kot 53 ton!). Skupina vozil je bila izločena iz prometa.

avtocesta tovornjak preobremenitev

Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene skupne mase. Lahko si predstavljate kaj bi bilo, če bi se tak tovor prevrnil, ali pa bi ta voznik moral zavirati v sili. Namreč vsaka dodatna obremenitev vozila pomeni tudi daljšo pot ustavljanja.

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog v znesku 900 evrov in za pravno osebo 3.000 evrov.

Spremenjen prometni režim v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu
Povzemamo informacije izvajalca del o spremenjenem prometnem režimu na cesti Lesce-Bled. Zapora ceste s spremenjeno prometno signalizacijo se bo izvedla jutri v ponedeljek 4. 3. 2024 med 8. in 8.30 uro. Takoj po jutranji konici. Na tem odseku bodo ob vzpostavitvi zapore in ostale dni prisotni tudi policisti. Vsem voznikom svetujemo, da naj bodo v prometu strpni, zagotavljajo naj primerno varnostno razdaljo in se od doma odpravljajo prej. Če je le možno, naj se izogibajo jutranjim in popoldanskim prometnim konicam. Po zmožnostih uporabljajo javni potniški promet. Upoštevajo naj novo prometno signalizacijo, navodila izvajalca del, usmerjevalcev prometa, redarjev in policistov. Spoštujejo naj svetlobne znake na semaforju. Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet tekel nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev. Dela pa se bodo opravila v skladu z načrti izvajalca. Srečno in strpno vožnjo vam želimo.

Več informacij na spletni strani direkcije RS za ceste https://www.gov.si/novice/2024-02-21-prometni-rezim-v-casu-gradbenih-del-na-kroznem-kriziscu-betin-na-bledu/

O stanju prometa in zapori se sproti seznanjajte na https://www.promet.si/sl ali https://promet.si/sl/lesce-bled-dela-na-betinskem-klancu

Povzetek:
4. – 24. marec 2024: prva polovična zapora
Na zgornjem delu Betinovega klanca je med 4. in 24. marcem predvidena prva polovična zapora. Promet bo usmerjan semaforizirano izmenično enosmerno, v konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa. Zaradi morebitnih daljših zastojev so v Avsenikovem krožišču v Lescah (na izvozu AC) in v krožnem križišču na vstopu v severno obvoznico predvideni dodatni usmerjevalci prometa.

Obdobje med 24. marcem in 1. aprilom 2024 bo promet potekal dvosmerno
V tem obdobju bo promet potekal dvosmerno, po desnem pasu obstoječe ceste v smeri Bleda in po novem delu v smeri Lesc.

2. – 21. april 2024: druga polovična zapora
Na spodnjem delu Betinovega klanca bo potekala druga polovična zapora, predvidena med 2. aprilom do zaključka del v tej fazi, ki je pričakovan do 21. aprila. Prometni režim bo enak kot v obdobju prve polovične zapore, torej izmenično enosmerno z dodatnimi usmerjevalci prometa.

Od 21. aprila 2024 dalje, bo promet potekal dvosmerno
Od tega dne dalje bo promet preusmerjen na novozgrajeni del krožnega križišča (preko mostu) in bo potekal dvosmerno.

Izvajanje gradbenih del
Dela na gradbišču bodo potekala v svetlem delu dneva, predvidoma 12 ur, v nočnem času pa je predviden zgolj dovoz potrebnih materialov.

S spoštovanjem,

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran