radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 300 klicev.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 5 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, 2 vloma v poslovni prostor, 1 drzno tatvino, 1 vlom v vozilo, 1 kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in 2 kaznivi dejanji goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 11 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Petek, 1. 3. 2024
Postojnski policisti so ob 00.48 ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,80 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski prometni policisti so ustavili 48-letnega voznika tovornega vozila, kjer so med postopkom ugotovili, da mu tahograf ne deluje pravilno. Odredili so mu izredni tehnični pregled, kjer so bile ugotovljene nepravilnosti, zaradi katerih vozilo ne sme biti udeleženo v prometu. Vozilo so izločili iz prometa in mu začasno odvzeli registrske tablice. Ravno tako so odredili tehtanje tovornega vozila, kjer je bilo ugotovljeno, da je prekoračena osna obremenitev za 17%. Vozniku so izdali plačilni nalog, zoper pravno osebo pa so policisti uvedli hitri postopek.

Ob 08.48 smo bili obveščeni o vlomu v eno od trgovin v Kopru. Neznani storilec je pregledal notranjost in iz blagajne izvršil tatvino okoli 500 evrov gotovine. Sledi kazenska ovadba.

Postojnski policisti so v Pivki ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.42 smo bili obveščeni, da so iz četrtka na petek neznani storilci vlomili v enega od prostorov na gradbišču v Portorožu, od koder so nato izvršili tatvino več bakrenih cevi. Lastnika so oškodovali za 2.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Na Policijski postaji Piran se je zglasila 38-letna ženska in prijavila spletno goljufijo. Slednja je preko aplikacije Facebook Marketplace opazila, da nekdo prodaja plašč. Oškodovanka se je s prodajalcem dogovorila za nakup in mu v naprej nakazala celotno kupnino v znesku 100 evrov, vendar ji prodajalec v nadaljevanju plašča ni odposlal. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.00 so postojnski policisti v Pivki ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi ugotavljanja ali je voznik pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi so mu policisti odredili test s sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, kateri je bil pozitiven na amfetamine. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, ki ga je odločno odklonil. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.45 je v enem od poslovnih prostorov na Serminu prišlo zaradi kratkega stika do požara na enem od strojev. Požar so že pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni sami.

Ob 22.41 so bili postojnski policisti napoteni pred enega od poslovnih prostorov v Postojni, kjer naj bi se nahajala skupina mladeničev in tam vpila. Policisti so skupino izsledili, enemu od njih, 21-letnemu Postojnčanu, pa so zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe izdali plačilni nalog.

Sobota, 2. 3. 2024
Ob 02.28 so koprski policisti ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi ugotavljanja ali je voznik pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi odredili test s sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, kateri je bil pozitiven na kokain. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 04.20 so koprski policisti 24-letniku zasegli manjšo količino prepovedane droge kokain. Sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na mejnem prehodu Starod so policisti 39-letnemu državljanu Srbije zasegli manjšo količino prepovedane droge. Sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Koprski prometni policisti so 17-letnemu Pirančanu zasegli moped, saj je bil predelan tako, da je presegal največjo dovoljeno konstrukcijsko hitrost. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so bili ob 09.16 napoteni v eno od stanovanj, kjer sta se sprla zakonska. Ugotovili so, da je moški med prepirom žensko prijel za vrat in jo odrinil. Izdan mu bo plačilni nalog.

V Postojni so policisti ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi ugotavljanja ali je voznik pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi odredili test s sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, kateri je bil pozitiven na kanabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odločno odklonil. Vozniku so policisti odredili pridržanje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 so policisti na območju Ilirske Bistrice kontrolirali 37-letnega državljana Ukrajine, ki je vozil osebni avtomobil Volkswagen Bora, poljskih registrskih oznak. Slednji je bil ustavljen ob vozišču, v neposredni bližini pa so policisti izsledili 4 tujce (3 državljane Sirije in 1 državljana Somalije, ki pa so samovoljno zapustili azilni dom). Slednji so ponovno izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, zoper drž. Ukrajine pa sledi kazenska ovadba.

Na območju Sežane so koprski prometni policist ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi ugotavljanja ali je voznik pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi odredili test s sredstvom za hitro ugotavljanje prisotnosti teh snovi v organizmu, katerega pa je odločno odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Iz izolske bolnice so nas obvestili, da imajo v obravnavi moškega, ki ga je v glavo udaril njegov sin. Ugotovljeno, da je moški lahko telesno poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Sledi kazenska ovadba.

Ob 23.09 smo bili obveščeni o glasni glasbi na območju Kozine. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Ob 23.11 so policisti v Ilirski Bistrici ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 3. 3. 2024
Ob 00.17 so policisti na Škofijah zaradi nezanesljive vožnje ustavili 57-letnega državljana Italije, sicer voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,51 mg/l. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter na kraju izrekli globo.

Zaradi kršenja nočnega počitka so piranski policisti 23-letnici izdali plačilni nalog.

Ob 12.21 so policisti na Kozini ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila, k so mu predhodno izven naselja, kjer je hitrost omejena na 90 km/h izmerili hitrost 150 km/h. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.37 smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Postojne, do katere je prišlo 1. 3. 2024. Ugotovljeno je bilo, da sta do ene od stanovanjskih hiš prišla dva neznanca, ki sta se oškodovanki predstavila kot delavca Telekoma. V času pogovora z oškodovanko je eden od neznancev izkoristil njeno nepazljivost in ji iz prostorov hiše ukradel nakit ter jo s tem oškodoval za 1.500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 14.03 so policisti v Kopru ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku so policisti vozilo zasegli, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Med Šmarjami in Bošamarinom se je kolesarka izogibala mucki, ki ji je pritekla na cesto. Med umikanjem je padla in se lažje telesno poškodovala.

V Postojni je prišlo do prepira med očetom in sinom, med katerim ga je oče udaril v obraz. Zoper slednjega sledi hitri postopek.

Ob 22.50 uri je na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v Divači vpil 36-letni moški s čemer je vznemirjal tam stanujoče. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V enem od stanovanj na območju Kopra je prišlo do spora med tremi moškimi. Pri tem je 30-letni moški razgrajal in druga dva odrival. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran