radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 66 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 22:

  • tri s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • šest s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • trije s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju;
  • štirje o dogodkih.

policija splosniSpremenjen prometni režim v času gradbenih del na krožnem križišču Betin na Bledu
Povzemamo informacije izvajalca del o spremenjenem prometnem režimu na cesti Lesce-Bled. Zapora ceste s spremenjeno prometno signalizacijo je že vzpostavljena. Promet bo v dnevnem času potekal izmenično enosmerno z ročnim usmerjanjem prometa. Ponoči pa izmenično enosmerno s semaforji. Na tem odseku bodo ob vzpostavitvi zapore in ostale dni prisotni tudi policisti. Vsem voznikom svetujemo, da naj bodo v prometu strpni, zagotavljajo naj primerno varnostno razdaljo in se od doma odpravljajo prej. Če je le možno, naj se izogibajo jutranjim in popoldanskim prometnim konicam. Po zmožnostih uporabljajo javni potniški promet. Upoštevajo naj novo prometno signalizacijo, navodila izvajalca del, usmerjevalcev prometa, redarjev in policistov. Spoštujejo naj svetlobne znake na semaforju. Vsak voznik z odgovornim ravnanjem lahko naredi največ, da bo promet tekel nemoteno brez prometnih nesreč in s tem dodatnih zastojev. Dela pa se bodo opravila v skladu z načrti izvajalca. Srečno in strpno vožnjo vam želimo.

Več informacij na spletni strani Direkcije RS za infrastrukturo https://www.gov.si/novice/2024-02-21-prometni-rezim-v-casu-gradbenih-del-na-kroznem-kriziscu-betin-na-bledu/

O stanju prometa in zapori se sproti seznanjajte na https://www.promet.si/sl ali https://promet.si/sl/lesce-bled-dela-na-betinskem-klancu

Več tudi na facebook strani PU Kranj: https://www.facebook.com/share/p/tm2RqMyJ7DMHJmR5/

Povzetek:
4. – 24. marec 2024: prva polovična zapora
Na zgornjem delu Betinovega klanca je med 4. in 24. marcem predvidena prva polovična zapora. Promet bo usmerjan semaforizirano izmenično enosmerno, v konicah oziroma v svetlem delu dneva pa z ročnim usmerjanjem prometa. Zaradi morebitnih daljših zastojev so v Avsenikovem krožišču v Lescah (na izvozu AC) in v krožnem križišču na vstopu v severno obvoznico predvideni dodatni usmerjevalci prometa.

Obdobje med 24. marcem in 1. aprilom 2024 bo promet potekal dvosmerno
V tem obdobju bo promet potekal dvosmerno, po desnem pasu obstoječe ceste v smeri Bleda in po novem delu v smeri Lesc.

2. – 21. april 2024: druga polovična zapora
Na spodnjem delu Betinovega klanca bo potekala druga polovična zapora, predvidena med 2. aprilom do zaključka del v tej fazi, ki je pričakovan do 21. aprila. Prometni režim bo enak kot v obdobju prve polovične zapore, torej izmenično enosmerno z dodatnimi usmerjevalci prometa.

Od 21. aprila 2024 dalje, bo promet potekal dvosmerno
Od tega dne dalje bo promet preusmerjen na novozgrajeni del krožnega križišča (preko mostu) in bo potekal dvosmerno.

Izvajanje gradbenih del
Dela na gradbišču bodo potekala v svetlem delu dneva, predvidoma 12 ur, v nočnem času pa je predviden zgolj dovoz potrebnih materialov.

Šolar na smuči
Danes, 4. marca 2024 se nadaljuje akcija Šolar na smuči. Otroci se bodo učili prvih korakov teka na smučeh na tekaškem poligonu na Pokljuki. Akcijo Šolar na smuči organizirajo Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za šport RS Planica s ciljem popularizacije smučanja, hoje in teka na smučeh ter seznanjanja z osnovnimi vedenjskimi FIS pravili na smučiščih ali tekaških progah.

Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani policije:

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran