radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 731 klicev občanov. 184 klicev je bilo interventnih, 4 nujni.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 73 s področja prometne varnosti in 50 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Od petka do danes smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami smo včeraj popoldne obravnavali na območju Bukovske vasi. Kolesar je na kolesarski stezi močno zavrl, ker je predenj, s pločnika na stezo stopil neznan otrok. Kolesar je padel in se huje poškodoval.

V Ločah smo v petek obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je bil krepko pod vplivom alkohola. Imel je dobri dve promili alkohola v krvi. Kolesar je na pločniku izgubil ravnotežje, padel in se poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče smo mu izdali plačilni nalog.

Minuli konec tedna smo obravnavali sedem močno pijanih voznikov, ki so imeli od promila do dveh alkohola v krvi.

Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebni vozil, med katerimi izstopa voznik osebnega avtomobila znamke Mini Cooper, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 157 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog. Ker pa je za osebo obstajal sum, da vozi v cestnem prometu pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, so mu odredili še postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Test je pokazal prisotnost prepovedane droge v organizmu. Policisti so vozniku odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper voznika so podali obdolžilni predlog, saj je storil prekršek zoper varnost cestnega prometa, za katerega je predpisana stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu v številu, zaradi katerega se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja in gre za storitev hujšega prekrška v cestnem prometu.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega trda in miru smo ukrepali šestnajstkrat.

Kriminaliteta
V petek zjutraj smo bili obveščeni, da je neznani storilec razbil steklo na objektu pošte na Polzeli. V objekt ni vstopil.

V petek, okoli 22. ure, smo bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na Lopati. Do požara je prišlo zaradi pregretja dimniške tuljave. Ogenj je poškodoval kamin in sobo, kjer je izbruhnil požar.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni o tatvini goriva. Na avtocestnem počivališču Tepanje je neznanec iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila ukradel okoli 900 litrov nafte.

V Velenju smo obravnavali vlom v novogradnjo stanovanjske hiše. Storilec je ukradel WC školjko in dva umivalnika.

V soboto smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Vranskega. Vlomljeno je bilo v zadnjem tednu. Lastniki pogrešajo nekaj nakita in snemalnik za nameščene kamere.

Vlom v stanovanjsko hišo smo v soboto obravnavali tudi v Zagaju pod Bočem. Storilec je v hišo vlomil v popoldanskih urah. Ukradel je gotovino.

Iz odklenjene kolesarnice stanovanjskega bloka v Velenju je neznanec ukradel moško gorsko kolo.

Včeraj smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka v Velenju. Storilec je ukradel torbo z dokumenti, gotovino in nekaj zlatnine.

V Velenju smo včeraj obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo, ki je v fazi prenove. V tem primeru storilec ni ničesar ukradel.

Nedovoljen prehod državne meje
V Kunšperku smo minuli vikend izsledili šest državljanov Rusije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran