radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 138 klicev, med temi 57 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 2 prometni nesreči I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 1 vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniPrometna varnost
Ptujski policisti so v cestnem prometu obravnavali hrvaškega državljana, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Kršitelj je bil po policijskem postopku z obdolžilnim predlogom priveden k dežurnemu sodniku Okrajnega sodišča v Ormožu.

Na območju občine Kungota so policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, za kršitve cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V okolici Ruš so prometni policisti popoldan obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Kolesarka je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se pri tem huje telesno poškodovala, vendar ni bila v nevarnosti za življenje. Policisti so opravili ogled, izdana pa bo odločba v hitrem postopku.

Drugi dogodki
Šentiljski policisti so malo po 17. uri obravnavali požar na osebnem avtomobilu, ki pa je bil s pravočasnim reagiranjem uporabnika vozila in mimoidočih dovolj hitro pogašen, da se ni razširil na celotno vozilo. Policisti so opravili ogled, kjer prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake na motorju vozila, po nestrokovni oceni pa je nastalo za približno 2.500 EUR škode. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o dogodku obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

Boštjan Velički
vodja službe
Policijska Uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran