radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniV Goriških Brdih vlomili v osebno vozilo
Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 2. marca popoldne, obravnavali vlom v osebni avtomobil blizu ene od stanovanjskih hiš v naselju Šlovrenc (občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v soboto okoli 15. ure prišel do zaklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran ob nasadu sadja (blizu bencinskega servisa na Dobrovem) in razbil zadnje levo steklo na vozilu. Storilec je nato pregledal jakni, ki sta bili odloženi v notranjosti vozila, nato pa se s kraja odpeljal (v smeri naselja Dobrovo) ne da bi si karkoli prilastil. Policisti bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev
S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/index.php/en/preventiva-/kriminaliteta/432-vlomi-v-vozila ).

Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal...

V Kromberku vlomili v stanovanjsko hišo
Včeraj, 3. marca v popoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo v Kromberku pri Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih so bile odtujene nekatere osebne stvari, kovček, storilec se je prav tako znesel nad notranjim inventarjem. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem povzročena materialna škoda med dva in tri tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Obravnavana primera s področja prepovedanih drog v Ajdovščini in v Vrtojbi
Včeraj, 3. marca v zgodnih večernih urah, so policisti v Ajdovščini 23–letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zaseženo posušeno rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo

Včeraj, 3. marca v večernih urah, so policisti PPIU Nova Gorica v Vrtojbi 29–letnemu moškemu, državljanu Italije v postopku zasegli delce zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper državljana Italije uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Konec prejšnjega tedna iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Prometni policisti so v petek, 1. marca v popoldanskem času, na cesti Anhovo – Kanal ustavili in kontrolirali 24-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu je nedavno potekla veljavnost registracije. Prav tako so mu policisti odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, opijati, amfetamini, kanabis), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonil. Prav tako mu je bilo zaseženo osebno vozilo (skladno z določili 23. člena ZPrCP). Prometni policisti bodo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje neregistriranega vozila.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti med Ajdovščino in Selom udeleženo osebno vozilo
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 2. marca nekaj minut po 2. uri v nočnem času, na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in v kateri je bil sam udeležen 34–letni voznik osebnega avtomobila. Slednji je vozil po hitri cesti iz Ajdovščine proti Selu. Med vožnjo na omenjeni relaciji voznik ni peljal po sredini prometnega pasu in je z vozilom zapeljal levo proti betonski zaščitni ograji, ki fizično ločuje smerna vozišča, jo z levim delom avtomobila oplazil in zatem izgubil nadzor nad vozilom. Po približno stotih metrih vožnje je s prednjim levim delom vozila ponovno trčil v betonsko varovalno ograjo in nato obstal na voznem pasu. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Povzročitelju je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja po smernem vozišču z dvema ali več označenimi pasovi, kršitev prvega odstavka 38. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti na Rebrnicah udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 3. marca ob 16.45, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti območju naselja Podgrič (na Rebrnicah v občini Vipava) in v kateri je bil sam udeležen voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 49–letni voznik avtomobila v desnem ovinku zapeljal na nasprotni pas in se zaletel v varnostno ograjo. Voznik v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev drugega odstavka 37. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Na območju Vipave iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Konec tedna oz. v petek, 1. marca v zgodnjih večernih urah, so policisti na območju Vipave ustavili in kontrolirali 22–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Kosova. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljen, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja (kršitev tretje točke prvega odstavka 56. člena Zakona o voznikih). Policisti so mu vozilo zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči v Podnanosu poškodovan voznik kolesa s pomožnim motorjem
V soboto, 2. marca popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesreči II. kategorije v središču Podnanosa, kjer je padel in se poškodoval 42-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem. Slednji je pri speljevanju na glavno cesto nenadoma padel po vozišču in se poškodoval. Med vožnjo je uporabljal zaščitno čelado. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), odrejen mu je bil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Reševalci kasneje na kraju niso ugotovili morebitnih hujših poškodb, poškodovanca so z reševalnim vozilom preventivno odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Ajdovski policisti bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola) izdali plačilni nalog.

V požaru na Ajdovskem konec minulega tedna zgorelo več zabojnikov
Konec minulega tedna oz. v petek, 1. marca zvečer, smo prejeli obvestilo o požaru zabojnikov na ekološkem otoku v Ajdovščini (Cesta 5. maja). Na kraju je bilo ugotovljeno, da so v požaru v celoti pogoreli štirje zabojniki, trije pa so bili poškodovani. Nastalo je za približno 5.000 evrov materialne škode na škodo tamkajšnjega komunalnega podjetja. Vzrok požara ni bil ugotovljen.

Povoženje divjadi
V petek, 1. marca ob 21.15, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na območju Kromberka pri Novi Gorici (med Kromberkom in Ajševico) med vožnjo zbil divjega prašiča. Po trku je na vozilu nastala materialna škoda, omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran