radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 196 klicev, med temi 98 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 2 voznikoma sta bili zaseženi vozili,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru,
  • 1 požar.

policija splosniPrometna varnost
Na avtocesti A1, na območju Slovenske Bistrice, smo obravnavali voznika osebnega avtomobila, državljana Moldavije, ki je vozil s hitrostjo 186 km/h. Izrečena mu je bila globa.

Na Ptuju smo pozno zvečer obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Kolesar je padel med vožnjo in se huje poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico. Ugotovljeno je bilo, da je kolesaril pod vplivom alkohola (0,80 mg/l).

Obravnavani tujci
V Mariboru smo včeraj zvečer obravnavali tujca, državljana Afganistana, ki je zaprosil za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom.

Kriminaliteta
Na območju Tabora v Mariboru je bilo vlomljeno v stanovanje, odtujena pa gotovina in zlatnina, skupna škoda znaša po nestrokovni oceni 11.000 eur.

Obravnavamo tudi vlom v stanovanje na območju Nove vasi v Mariboru, kjer je neznani storilec odtujil gotovino, zlatnino in druge predmete, z dejanjem pa, po nestrokovni oceni policistov, oškodoval lastnike za približno 27.500 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran