radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 550 klicev, od tega 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 66 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 21 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen električni grelnik. Škoda znaša okoli 4500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena kosilnica in visokotlačni čistilec. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Materialna škoda znaša okoli 6400 evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v kolesarnico, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Bianchi in smuči Elan. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Matrialna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Zaseg prepovedane droge
Ribniški policisti so včeraj, na podlagi odredbe pristojnega sodišča v okolici Ribnice opravili hišno preiskavo pri 40 letnemu osumljencu. Med hišno preiskavo so odkrili štiri posebno prirejene prostore za gojenje prepovedane droge konoplje v katerih je bilo posajenih kar 1039 rastlin. Rastline so bile zasežene, prav tako pa vsi pripomočki za gojenje rastlin in 16 večjih vreč različnih delov rastline konoplje.

zaseg droge ribnica 1

zaseg droge ribnica 2

zaseg droge ribnica 3

zaseg droge ribnica 4

zaseg droge ribnica 5

Osumljencu so odvzeli prostost in bo tekom naslednjih dni priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 15. ure se je v Mostah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in pešec-otrok. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je otrok nepravilno prečkal cesto. V trčenju se je otrok lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek v smeri opustitve dolžnega nadzorstva staršev nad otrokom.

Včeraj, nekaj pred 11. uro je na Njegoševi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču zavijala in spregledala voznika skiroja, ki je pripeljal čez cesto po kolesarski stezi. V trčenju se je voznik skiroja lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10.30 je na Gregorčičevi ulici v Radomljah prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica v križišču zavijala, ko je v njo trčila voznica, ki je za njo vozila na prekratki varnostni razdalji. V trčenju se je soudeležena voznica lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči za Bežigradom v kateri sta bila udeležena peška in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je peška stopila na kolesarsko stezo pred kolesarja, ki je trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper peško bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran